Момчетата на БУБА водят с 15, но губят от Лукойл


Момчетата на БУБА водят с 15, но губят от Лукойл
Басам Шабарек с 19 точки за БУБА
29-06-2009 16:27 | Bubabasket.com

Момчетата на БУБА баскет водеха с 15 точки в началото на второто полувреме срещу пряк съперник за влизане във финалната четворка на финалите от първенството в Ботевград, но не успяха да спечелят накрая. В мач срещу връстниците си от Лукойл Академик, възпитаниците на Емилия Кръстева и Теодора Смочевска бяха напред в 22-та минута с 44-29, но позволиха на съперника да вкара 19 поредни точки до края на частта и след 30 минути вече изоставаха с 44-48. В последната четвърт те се опитаха да направят нов обрат, но до такъв не се стигна и загубиха с 59-68, съобщава клубния сайт Bubabasket.com.
 
Басам Шабарек бе най-резултатен за БУБА баскет с 19 точки, а Камен Атанасов добави 11. Даниел Николов пък направи дабъл дабъл – 10 точки и 10 борби.
 
За Лукойл Академик Александър Тенев отбеляза 16, а Илко Вълчев добави 14 точки.
 
Въпреки загубата, съставът на БУБА баскет все още има шанс за първата четворка на турнира. Те обаче трябва да спечелят останалите две срещи в груповата фаза на състезанието срещу Доростол и Ямбол и да разчитат на благоприятно стечение на обстоятелствата и в другите мачове от група А на финалите в Ботевград.
 
В друга среща от групата днес първа победа в състезанието записа Ямбол след 73-54 над Сити Юнивърсити. Антон Маринов вкара 18, а Станимир Димитров добави 17 точки за победителите, докато за правешкия тим Николай Грозев се отчете с нов дабъл дабъл – 21 точки и 12 борби.
 
Черно море продължава да води в тази група като победи и в третия си мач, този път срещу Доростол с 87-62. Отново отличен мач за Николай Стоянов – 28 точки и 10 борби, а Антон Диков добави 17 точки и 13 овладени топки. За тимът от Силистра Георги Арнаудов вкара 19, а Калоян Киров добави 17 точки.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БУБА БАСКЕТ – ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ – ДОРОСТОЛ
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СИТИ ЮНИВЪРСИТИ - ЯМБОЛ

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА(14)
 
ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА(14)
 
ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14) 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи