Кадетките падат наред, ще играят за 17-19-то място в дивизия Б


Кадетките падат наред, ще играят за 17-19-то място в дивизия Б
България (16) (сн. FIBAeurope.com)
03-08-2009 15:52

Кадетките на България допуснаха четвърта поредна загуба на Евробаскет 2009 в дивизия Б за тази възраст. Днес те загубиха и от Дания с 47-74, но загубата днес не можеше да им промени класирането в групата. Още вчера след загубата от Люксембург те се закотвиха на последното пето място в група С, а това означава че в следващата фаза те ще играят за разпределение на местата от 17-то до 19-то заедно с отборите на Австрия и Швейцария.
 
За съжаление това са възможностите на тази възраст и те бият наред, при това в дивизия Б всеки който те хване. Трябва много неща да се променят при подрастващите, особено при тези в женското направление, където вървим от година на година надолу и по-надолу. Защото, когато ни бият държави като Люксембург и Дания, трябва да ни бие камбаната, че нещата не са като хората. Трябваше отдавна коренно да се променят нещата и да се предприемат мерки преди да се стигне до това катастрофално представяне. За съжаление след като ги изпуснахме, сега ще мине дълго време докато ги възстановим. Ако се намерят нужните хора и се отдели по-голямо внимание на очевидно изпадналото в криза младо поколение на женския ни баскетбол. Не, че на другия пол резултатите са блестящи. И там ще трябва да се потрудим доста, за да се борим за запазване и възстановяване на загубени позиции. И за това един Георги Глушков няма да стигне, трябва коренна промяна. Човекът има нужда от сериозна помощ за така нареченото развитие на баскетбола ни. Иначе ще падаме и от такива не дотам баскетболни държави като Люксембург, а други такива като Дания ще ни бият и с разлика...
 
Иначе в днешната среща с отбора на Дания след като започнаха трудно, нашите изиграха добра втора част и на почивката все още бяха в играта – 22-29. След нея обаче датчанките ни поставиха на място и накрая разликата бе цели 27 точки в тяхна полза – 47-74.
 
Кристина Пейчинова завърши с 19 точки, но направи и 10 грешки, докато нисичката Ани Ле Фан завърши с дабъл дабъл – 17 точки и 10 борби, но сполучи в само 4 от общо 26-те си стрелби.
 
Това, което предстои на България до края на този шампионат са две срещи – на 7-ми август с отбора на Швейцария и на 9-ти август с този на Австрия. Те ще са от групата, която ще се бори за разпределение на местата от 17-то до 19-то.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - ДАНИЯ
 
ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА С НА ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА КАДЕТКИ
 
КРАЙНИ КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ НА ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА КАДЕТКИ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА КАДЕТКИ
 
СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА КАДЕТКИ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА КАДЕТКИ

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи