Победа за Рилски спортист, ще спори за третото място


Победа за Рилски спортист, ще спори за третото място
Коефициент от 25 за Станислав Ваклинов
01-10-2009 20:09

Домакините на турнира „45 години Самел” Рилски спортист спечели срещу състава на КК Пирот с 94-57 и завърши на второ място в група А на това предсезонно състезание. Така тимът от Самоков ще играе в мач за 3/4 място в това издание на турнира срещу втория отбор от другата група. Все още не се знае кой е той, а всички въпросителни ще отпаднат след изиграването на последната среща в нея между отборите на Фени Индустри и АЕК Ларнака.  
 
За Рилски спортист старши треньорът на отбора Александър Тодоров даде почивка на двама от титулярите Симеон Найденов и Георги Давидов, а в игра не влезе и един от новите гардове Перица Митич. За сметка на това някои от младите таланти в тима като Станислав Ваклинов, Красимир Георгиев, Любомир Киров и Димитър Морунов получиха шанс за изява. Те се представиха на много добро ниво, а особено добре това важи за Ваклинов, който завърши са дабъл дабъл – 15 точки и 11 борби. Освен това той направи и 4 блока и с коефициент от 25 пункта стана най-добър играч в срещата.
 
Двата тима се бяха срещнали преди няколко дни на турнира в Пирот, където успех със 79-73 постигна отново отбора на българите. В днешната среща Рилски спортист имаше предимство през целия мач, още след първата десетка играчите на домкините поведоха с 14 точки – 26-12, а на почивката разликата стана дори и 20 точки – 47-27. През второто полувреме самоковските баскетболисти не изпуснаха инициативата нито за миг, въпреки че Тодоров използва девет играчи в своята ротация.
 
Богдан Боев пък бе най-резултатен с 20 точки, а американецът Дейвид Бърджис вкара рекордните си досега 18 точки с екипа на Рилски спортист 18 точки.
 
За гостите най-добър бе Борис Янюшевич, който вкара 20 точки и хвана 10 отскочили от таблото топки.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - КК ПИРОТ  

РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА ТУРНИРА "45 ГОДИНИ САМЕЛ"
 
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА ТУРНИРА "45 ГОДИНИ САМЕЛ"

КРАЙНИ КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ НА ТУРНИРА "45 ГОДИНИ САМЕЛ"
  
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА "45 ГОДИНИ САМЕЛ"
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА "45 ГОДИНИ САМЕЛ"

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи