Даниел Димитров: Ще е голяма битка


Даниел Димитров: Ще е голяма битка
Черно море (сн. BulgarianBasket.com)
13-10-2009 09:39 | Александър Дечев, Народно дело

Баскетболистите на „Евроинс-Черно море“ се готвят за здрава битка срещу „Металац“ (Валево) в първия си мач от Балканската лига. Варненци посрещат сърбите в сряда от 18 часа в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта.


„Готвим се от доста време за този мач и знаем, че ще е голяма битка. Съперникът ни е спечелил първия си мач в сръбското първенство в събота с 60:58 над „Танис“ (Петролево). Тимът има добри стрелци от разстояние и играе силно в подкошието. Агресивни са в защита, на ръба на грубостта. Треньорът им Милован Степанич е доказано име. Играчите им са на възраст между 23 и 29 години, опитни и можещи са“, заяви за варненското издание „Народно дело“ наставникът на варненци Даниел Димитров.


Единственият проблем в неговия състав е свързан с Павел Веселовс. Латвиецът има разтежение от турнира „Петър Майсторов“ в Ямбол. „Едва днес направи първата си тренировка. Няма да е на сто процента възстановен до двубоя, но той е мъжко момче и ще стисне зъби“, добави специалистът.


„Желанието ми е да се борим за всяка топка и да играем с по-голямо самочувствие в нападение. Вярвам, че младите ни баскетболисти са достатъчно надъхани. От подготовката досега съм доволен като цяло. Винаги има какво още да се подобрява. В по-голямата част от контролите играхме добре, но понякога за броени минути правим детински грешки и позволяваме на съперника или да вдигне разликата, или да ни настигне“, констатира Димитров.


Треньорът призова публиката да дойде на мача, тъй като „баскетболът е за хората“.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи