Никс бият Макаби, Гершон изгонен


Никс бият Макаби, Гершон изгонен
Пини Гершон (сн. AP)
19-10-2009 10:58 | Gong.bg

Старши треньорът на българския национален отбор по баскетбол Пини Гершон, който води и Макаби Тел Авив, предизвика истински скандал насред Ню Йорк. Израелският гранд игра в „Медисън Скуеър Гардън” приятелски мач срещу местния тим на Никс. Двубоят бе спрян за около 15 минути в средата на третата четвърт, а Гершон бе в окото на вихъра. Темпераментният наставник не издържа на поредица неправилни отсъждания на местните рефери и буйно реагира край страничната линия на няколко пъти. Той получи второто си техническо нарушения около седем минути след подновяването на играта след почивката. Правилникът казва, че второ техническо нарушение автоматично означава дисквалификация.
 
Гершон обаче отказа да напусне залата и за около 15 минути мачът бе прекъснат, а на терена нахлуха всякакви възможни официални лица, и дори един равин! Селекционерът на България спори дълго с арбитрите, тъй като не искаше да оставя отбора си. В залата имаше повече фенове на Макаби Тел Авив, заради приятелския характер на срещата, както и заради факта, че билетите не влизаха в сезонния пакет за привържениците на Ню Йорк Никс.
 
Пини Гершон упорстваше, че иска да продължи да води Макаби до края на двубоя, и чак след като президентът на клуба Шимон Мизрахи слезе на пейката, за да го успокои. В крайна сметка реферите пуснаха часовника да отброява три минути, и заплашиха, че ако до изтичането им Гершон не напусне залата, ще прекратят мача и ще дадат служебна победа за домакините.
 
Чак в този момент Пини склони, и остави нещата в ръцете на младия си помощник Шарон Дрюкер. В средата на драматичните моменти Гершон показа и добрата си страна, като прие нещата на шега и се майтапеше с хората около себе си и флиртуваше с камерата.
Коментаторите за американската телевизия, излъчваща срещата, бяха доста остри с Гершон. В момента мачовете от предсезонната подготовка в НБА се свирят от заместник-съдии, тъй като официалните такива са в лок-аут. Срещу въпросните заместници валят непрекъснати критики, и специалистите предвещават доста проблеми с началото на сезона в Лигата.
 
В крайна сметка Ню Йорк победи Макаби Тел Авив със 106-91. Израелският тим ще изиграе още един мач в САЩ, срещу Лос Анжелис Клипърс.

Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи