Александър Груев: Заслужено победихме


Александър Груев: Заслужено победихме
Груев срещу Острев (сн. BulgarianBasket.com)
21-10-2009 01:05

Капитанът на Рилски спортист Александър Груев бе в основата на успеха с 66-62 на своя тим в мача срещу Спартак Плевен. Той бе точен на 5 пъти от тройката и вкара общо 17 точки за тази първа победа за отбора от Самоков през новия сезон.
 
„Мачът бе много важен за нас, имаше доста голямо напрежение, направихме много пропуски и имахме много слаб процент в стрелбата”, казва Груев след мача. „В техния лагер бе същото, на полувремето резултата бе 23-22, което само по себе си говори за напрежението и у двата отбора. През второто полувреме показахме повече характер, както каза и нашият треньор след мача. Публиката също ни помогна много. Мисля, че заслужихме тази победа след като вложихме доста усилия през лятото, а пък в Скопие загубихме нещастно. Спазихме треньорските указания в края и тактически успяхме да вземем мача.”
 
Груев каза още, че се надява отборът му да играе по-добре срещу Лукойл Академик в събота и да покаже повече от това, което може.
„Винаги се играе трудно срещу Лукойл Академик, особено в Правец. Ние обаче имаме добри играчи, които днес нямаха ден. Надявам се след тази победа да се отпуснем и играем по-освободено. С широк състав сме и това ни позволява да имаме отделни баскетболисти, които да се разиграят във всеки мач.”
 
Относно амбициите на тима през новия сезон, Груев каза, че от ръководството не са поставяли цели за класиране и добави:
„Отборите са много изравнени през този сезон и ще бъде супер оспорвано. За нас е важно да играем добре и да пълним залата. Днес имаше над 1000 зрители, но ми се иска да има толкова, както по време на Файнъл Фор-а на Балканската лига през миналия сезон.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи