Бусета пак в България, обсъжда подготовката на баскетболиските ни


Бусета пак в България, обсъжда подготовката на баскетболиските ни
Хосе Мария Бусета
26-10-2009 16:12 | Gong.bg

Испанският селекционер на женския ни баскетболен тим Хосе Мария Бусета се върна в България, за да уточни подробностите около подготовката на представителния ни отбор за европейските квалификации през 2010-та. Бусета изгледа двубоя от Националната баскетболна лига при жените между Славия и ЛукОйл Нефтохимик през уикенда, като планира да посещава България редовно в следващите месеци. Макар да се връща в родната Испания утре, наставникът смята да пристигне отново у нас за треньорския семинар, който предстои в Самоков.
 
По време на престоя си в България Хосе Мария Бусета се срещна и с председателя на Треньорския съвет към федерацията Росен Барчовски, като двамата са обсъждали утвърждаването на програмата за развитие на младите специалисти в страната. Испанецът сподели още, че следи изявите на националките играещи в Испания.
 

Жребият за квалификациите за Евро 2011 ще се тегли на 16-ти януари в Мюнхен. Дамският ни държавен състав за последно игра официален мач на 19-ти януари при успеха срещу Германия с 67:66 точки в допълните евроквалификации.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи