Мария Мицова: Резултатите край морето леко ме изненадаха


Мария Мицова: Резултатите край морето леко ме изненадаха
Върбанов получи похвали за изявите си във Варна
07-03-2011 15:39

Мария Мицова от gong.bg  с анализ на изминалия кръг в НБЛ - мъже

 

Евроинс Черно море - Ямбол

Ямбол за пореден път малко ме сюрпризира, особено с представянето си като гост. Но мачът бе очаквано интересен и оспорван, а победата бе изкована с отличната стрелба на ямболии, която обаче също дойде като сериозна изненада, предвид обичайния им процент. Трима от титулярите на Ямбол - Говедаров, Върбанов и Дурчев - изпуснаха общо четири от 27 изстрела, и като цяло показаха какво липсва на състава на Варна. Без нито един опитен състезател, Черно море пак успя да направи завързан мач у дома, но младоците на Любо Минчев нямаха нито ден, нито съумяха да пробият добрата защита на Ямбол, за да разчитат на пробиви, а не само на далечна стрелба. Николай Върбанов записа шести пореден и общо 14-ти дабъл-дабъл този сезон за Ямбол, а гостите бяха без един от основните си играчи в последно време - Симон Финжгар. Силно за Черно море се изяви Николай Колев, който регистрира най-добрия си коефициент този сезон.

 

Лукойл Академик - Балкан

19 точки до почивката, и цели 27 след нея... Разтърсващ резултат на Лукойл и Балкан. Все пак напълно очаквана разгромна победа на шампионите, и принципно неособено резултатен ботевградски тим, който по традиция и не играе добре срещу този съперник. Йовица Арсич успя да завърти малко състава, и петимата, на които гласува доверие от пейката, не го разочароваха, като записаха по над 10 точки в мача. Балкан направи 23 грешки и отстъпи в борбата с 25 на 50, което само по себе си бе достатъчно, за да си остане победата в Правец, където ботевградчани регистрираха две загуби в рамките на няколко дни.

Балкан си остава на трето място в класирането, а Лукойл закръгли победите на 20.

 

Черноморец - Спартак Плевен

Чистосърдечно, най-изненадващия резултат от кръга бе сериозната победа на Спартак в Бургас. Успехът не е нелогичен, но разликата от 16 точки малко се размина с очакванията ми. Спартак надигра със сравнителна лекота бургазлии, и водеше през цялото време. Лидерите на тима Хриси Димитров и Илия Станков отбелязаха почти половината точки за отбора - 40, а силен мач направи Тодор Тодоров с дабъл-дабъл. Скритото оръжие на гостите се оказа Цецо Острев, който от пейката наниза 17 точки. Черноморец отново бе без Симеон Найденов, чийто статут в момента остава по-скоро неизвестен. Интересно включване имаше Иво Славчев, който изигра най-добрия си мач за първия отбор дотук с 18 точки за 24 минути. Дечо Коешинов за трети път направи промяна в стартовата си петица в последните пет мача, със загубата обаче Черноморец е твърдо последен.

 

Левски - Рилски спортист

Левски пак се поизмъчи срещу Рилски спортист, но за трети път би самоковци този сезон. Гостите от Самоков имаха сериозни проблеми, като Росен Барчовски не можеше да разчита на Богдан Боев и Димитър Караджовски, което на практика го лимитира до седем състезатели за цял мач. Рилецо загуби сериозно и борбата под коша, където Мароевич и Радоевич хванаха общо 11 борби, колкото имаше само Прийст Лодърдейл за Левски. В отсъствието на втори равностоен плеймейкър, Александър Груев записа 38 минути на терена, а на още двама състезатели от Самоков се наложи да играят над 35.

Рилски спортист имаше реалните шансове да накаже някои грешки на Левски, но „сините" очаквано изиграха по-силно второто полувреме и използваха максимално проблемите на гостите, като забързаха темпото. Отличен мач за Лодърдейл, който за 20 минути направи дабъл-дабъл и отказа самоковци. Кроу, Коул и Павел Иванов реализираха важни кошове за домакините през второто полувреме за успеха.

Традиционните точконосители и на двата отбора обаче не бяха главни действащи лица в този мач. За втори път този сезон Аарън Харпър не успя да запише двуцифрен точков актив, а коефициентът му бе един от най-слабите, откакто е в тима. За четвърти пореден мач и топреализаторът на Рилецо Иван Лилов бе удържан под 20 точки, като отборът загуби три от тези четири двубоя.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи