Дневниците на Мици: Във всеки един отбор си има...(част 3)


Дневниците на Мици: Във всеки един отбор си има...(част 3)
20-06-2011 12:50

3.Младите

Докато 90% от младото общество прекарва времето си в забавления и развлечения, и от време на време в училище, то подрастващите баскетболни надежди тренират неуморно ден и нощ, в студ и пек, в лято и в зима. Дали, за да събират опит и да черпят знания или пък да оберат някой и друг шамар или ритник от някоя изнервена какичка или просто, за да допълнят бройката от десет души на някоя тренировка, всеки професионален отбор рано или късно прибягва до младите.

 

- Мотивираната

Тя знае защо вместо да се разхожда в парка с приятелки е в залата и търпи подвиквания и закачки от страна на по-големите. Треньорът е единственият човек на игрището, чието мнение тя зачита и ѝ е ясно, че с празни приказки не се стига никъде. По-мързеливите какички често биват заплашвани, че ако не се събудят малката ще им вземе мястото и това ѝ дава още повече мотивация. Вкъщи не пише домашни, а чете книги за нападението в триъгълник  на Фил Джаксън и стратегиите на диамантената зонова преса. Бяга от уроците по математика, за да отиде на тренировка след, която остава, за да прави коремни преси, защото треньорът ѝ е казал,че стрелбата тръгва от абдоминалните мускули. Накратко казано - мечтания играч за всеки треньор.

 

- Притеснителната

Момиченцето, което идва от време на време на тренировките, чието име никой не знае, и което никога не си спомня системите в нападение. Рядко говори, с който и да било освен ако на тренировката не присъства някоя нейна връстничка, която да подпитва какво следва ,след като гарда подаде топката. Викат я с големите за бройка и не е недоволна ако е единадесети човек и не се налага да играе на играта пет срещу пет. Въпреки, че не прави никому зло винаги се намира някой, който да я нахока ей така,профилактично.

 

- Устатата

Какво като е по-малка това не ѝ дава по-малко права! Не остава длъжна на тези, които се осмелят да ѝ направят забележка и често мери приказки с треньора. Може да не е много надарена, но за сметка на това не обича да ѝ вкарват кошове и да губи, което я прави ценен кадър във всяка тренировка.

 

Част първа ТУК, част втора ТУК.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи