Кремена Младенова: Очаквам интересен мач с предимство за Левски срещу Рилски спортист


Кремена Младенова: Очаквам интересен мач с предимство за Левски срещу Рилски спортист
(сн. Sportsimages.bg)
08-11-2013 16:06

Кремена Младенова от Дарик радио със своите прогнози за мачовете от 4-ия кръг в мъжката ТЕСИ НБЛ:

 

Ще започна с надеждата, че нечетният брой отбори в Националната лига при мъжете не е поредният компромис на българската федерация по баскетбол. Друго няма да коментирам по темата, защото първенството вече стартира, а явно тази идея е намерила своите привърженици след ръководството на централата и клубовете.

 

В четвъртия кръг на шампионата почива Лукойл Академик. „Студентите” вече победиха Черно море, Ямбол и Спартак Плевен от началото на сезона, а след треньорската смяна и сътресенията при тях, фактът, че нямат мач този уикенд може би им дава още малко време, за да направят желаните промени.

 

Левски – Рилски спортист

От четирите двубоя в този кръг, най-впечатляващ като очаквания несъмнено е сблъсъкът между Левски и Рилски спортист. Вече няколко пъти бе коментирано, че „сините” закъсняха със селекцията и трябваше да понесат последствията от това. Левски тръгна с лесна победа над Берое и ценен успех в Ботевград, но плати с две поражения в ЕВРОХОЛД Балканска лига, преди да запише победа като гост срещу Пея през миналата седмица. Новият плеймейкър на тима Лайънъл Чалмърс бе на линия за мача в Косово, за разлика от другия американец Джумейн Джоунс, който пропусна срещата. Левски почива в третия кръг на НБЛ, така че треньорският щаб имаше възможност да подготви състава именно за предстоящия двубой в събота вечер.

Рилски спортист от друга страна показа две различни лица в последните си два мача. Отборът загуби на свой терен спора с Балкан в лигата, а през тази седмица изигра силен мач в Еврочалъндж, като гост на унгарския Солнок. Преди това Рилски спортист нямаше проблеми срещу Черноморец и Берое. Тези амплитуди всъщност са очаквани за състава, който претърпя доста промени, но съм склонна да се съглася с треньора Росен Барчовски, че този отбор тепърва ще играе още по-добре.

Очаквам наистина интересен мач, но с предимство на домакините. И не, заради самия факт, че са домакини, тъй като двубоят ще се играе в нетрадиционната Овергаз Арена, а защото Левски имаше повече време за подготовка, а в Рилски спортист може в някаква степен да се отрази умората от срещата в Унгария и пътят след това, въпреки че разполагат с достатъчно млади, атлетични баскетболисти, които би трябвало по-лесно да се справят с натоварването.

 

Балкан - Черно море

Друг мач, който очаквам с интерес и то, заради продукцията, която Балкан предложи в последния си мач в Самоков. Състезателите, водени от треньора Александър Тодоров демонстрираха приятен за зрителите баскетбол в по-голяма част от срещата миналата събота. Освен това Балкан, подобно на Левски, нямаше мач в ЕВРОХОЛД Балканската лига през тази седмица. Срещу Рилски спортист Ацо Тодоров даже не можа да използва един от американците си Уес Айкмайър, а и по принцип е събрал доста сериозен арсенал.

Черно море от друга страна записа поражение на старта на първенството от Лукойл Академик, но после се справи с Черноморец и Берое. Не се съмнявам, че варненци ще се опитат да вземат максимума от предстоящия двубой, но в Ботевград изход различен от победа за Балкан, пак казвам - на фона на показаното преди седмица, ще е по-скоро изненада.

 

Черноморец - Спартак Плевен

Един от тези противници ще запише първа победа в лигата. Черноморец е в серия от три поредни загуби, а тя все някога ще приключи. Съставът от Бургас отстъпи пред Рилски спортист, Черно море и Ямбол. В последния си мач, дори водеше около 30 минути на Ямбол, но изпусна успеха в края. Плевенчани от своя страна записаха две поражения - в първия кръг от Ямбол и в третия от Лукойл Академик. Срещу шампионите Спартак Плевен се държа доколкото може, разчитайки на запазената си марка - добрата стрелба от разстояние. Трима чужденци бяха най-резултатни за бъдещите съперници в последните им срещи в първенството - Джеймс Анакриън и Алвин Етилопи за Спартак Плевен и Новак Попович за Черноморец, така че най-вероятно представянето им в събота до голяма степен ще се отрази и на резултата в срещата.

 

Берое - Ямбол

Берое и Ямбол ще се срещнат в последния мач от кръга в неделя. Везните клонят сериозно към поредно поражение на домакините. Берое вече падна последователно от Левски, Рилски спортист и Черно море. Иска ми се състезателите от Стара Загора да ме опровергаят и да направят нещо повече от някоя и друга епизодична победа в цялото първенство, защото идеята на ръководството на Берое не е лоша сама по себе си. Засега обаче очаквам предимството да е на страната на гостите от Ямбол. Отборът, воден от Юлиян Радионов се справи със Спартак Плевен и Черноморец от началото на първенство, като от трите си мача записа загуба от шампиона Лукойл и за момента показва по-голям потенциал. 


Тагове: Прогнози, НБЛ - мъже, Кремена Младенова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи