Писмо до Дядо Коледа


Писмо до Дядо Коледа
31-12-2013 21:03

В празничната суматоха, по време на едно от поредните обикаляния по моловете и коледните базари в трескаво търсене на подаръци и опаковане на коледни изнендади, ми попадна едно писмо, от което по силната миризма на Бен Гей и поради факта, че плика бе с няколко размера по-голям от самото писмо, достигнах до извода, че е написано от някой колега баскетболист. Ето какво гласеше и самото то:

 

Скъпи Дядо Коледа,

Тази година жребият за евротурнирите ни изпрати да играем срещу отбора Santa Claus Team от Лапландия, и по време на пътуването реших да напиша писмо и лично да ти го предам.


Тази година бях добър: за разлика от миналата не получих нито едно техническо нарушение, което си е цяло постижение, имайки предвид, че имах достатъчно мотиви за пререкание със съдийската колегия. Също така, държа да отбележа, че когато се връщах в защита спринтирах почти със същата скорост, както когато тичах на контра атака. На самоубийствата настъпвах всички линии и не се скатавах и минавах зад стойките на обиколките на фарт-лека. Във фитнеса не работих само за коремни плочки и бицепс, дори доста често използах щангата за клекове и за лежанка. Ако все пак не си си свършил работата по скаутинга, за да разбереш, че заслужавам подарък тази година, имаш на разположение статистиката ми от сезон 2012-2013, както и снимков и видео материал от представанията на моят отбор на страницата на Международната Баскет Асоциация.


Тъй като след малко съм на тренировка, мисля да пристъпя към основните точки на писмото: моля те, Дядо Коледа, за новата 2014 година донеси ми нови кецове, защото изпуснах последната поръчка от eastbay и сега ще ми се наложи да чакам до следващата, а пък моите кецове се износиха още на предсезонната подготовка и единия кец е със спукана камера, а по връзката на другия има няколко възела, защото винаги се къса по време на някой мач и от толкова тренировки, мачове и пътувания все нямам време да я сменя...пък и за моят 48 номер трудно се намират достатъчно дълги връзки, които да покрият всички дупки до горе на кеца. Също така, по обща молба на мен и моите съотборници, те моля да ни донесеш една допълнителна топка, защото имаме проблеми с разпределението на тази, с която играем по време на мачовете и доста често коженото кълбо е повод за дрязги между мен и иначе милите ми и любезни съотборници. Ако не е проблем за теб, опитай се да ми намериш и една нова колянна става, не че моята не ми върши работа, но сутрин леко прищраква, а когато се развали времето показва придирчивия си характер и понякога не откликва на молбите ми да тича и да скача без да се оплаква. Масажиста на отбора ми предложи да вземем една “втора ръка”, или по-скоро второ коляно от близкия месарски магазин, но на мен тази идея не ми допада, затова запазвам този вариант в случай, че ти не можеш да помогнеш по въпроса. Също така, моля те дай ни домакинство в плейофите, защото след като си изпуснахме важните мачове, които да ни осигурят предимството, тренера ни каза да ходим да викаме Неволята да ни помогне, но аз не я познавам и нямам нейния и-мейл адрес, затова се обръщам към теб. Имам нужда и от едни клечки за очи, за да мога да не заспивам по така интересните скаутинги, но биха влезнали в употреба и по време на сутрешните тренировки, особено ако предишната вечер сме имали повод за почерпка със съотборниците, в рамките на вечерния час,разбира се. По искане на президента на отбора, има молба за едни нови рингове, защото по неговите думи сме ги били изпилили. Не разбрах какво искаше да каже с този израз, но аз смятам, че имаме нужда от нови мрежички, защото от много вкарване скъсахме старите. Ако няма да ти отворя много работа, пусни в пощенските кутии на верните ни фенове по 1-2 абонамента за сезона, за да продължат да ни подкрепят и да пълнят и старата и новата зала, когато тя бъде построена. Хората знаят, че по Коледа стават чудеса, но ние искаме да им покажем, че на баскетболния терен всеки ден е празник и чудесата се превръщат в реалност. Донеси ни по-леки контузии (знам, че да искам никакви контузии е нереално) и здраве на всички колеги баскетболисти по света, защото въпреки, че сме конкуренция на игрището, ние изповядваме една и съща баскетболна религия и споделяме еднаква страст към играта.


Обещавам следващия сезон да стана MVP и да ядосвам по-малко тренера.


С цялото си баскетболно сърце ти благодаря и се надявам да те видя на някой наш домакински мач.

 

#77


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи