Без напрежение


Без напрежение
(сн. lap.bg)
13-05-2016 15:59

 

Полуфиналите в НБЛ минаха и заминаха без почти никой да разбере. Без почти никаква интрига, с ясно изразена разлика в класите и с категорични победи на двата фаворита. За това естествено има и обективни причини, но като цяло и Лукойл Академик и Балкан се класираха без напрежение, което бе и очаквано.


И въпреки всичко от Рилски спортист се чакаше по-голям отпор, но за целта самоковци трябваше да са на 100%, ако не и на повече. Те обаче освен, че имаха проблеми с травми, отделно и не бяха в най-добрата си форма, от което шампионите естествено се възползваха. Съвсем нормално предвид по-широкия състав, по-високия бюджет и не на последно място липсата на здравословни проблеми, Лукойл си взе своето в серията без да се мъчи. Те не позволиха на Рилски да си помислят нито за момент, че могат да спечелят дори една среща, а в третата рециталът от тройки бе наслада за окото. Да, това не е реванш за загубената купа преди няколко месеца, но пак е някакво минимално чувство на такъв.


И в другата серия интрига нямаше, като без да блести Балкан си взе своето. Ботевградчани знаеха, че на своя страна имат по-голяма класа, повече опит и най-вече по-дълга пейка. Това оказа влияние в първите два мача, когато плевенчани се измаряха в края, а и в третия, когато стана наложително да се удържи разликата. Ботевградчани обаче не блестяха с някаква супер игра, а за имат шанс дори за една победа срещу Лукойл, то това трябва да се промени. От плевенчани никой няма право да бъде недоволен. Те постигнаха максимума с този си състав и предвид проблемите със състава, които ги споходиха.


За съжаление обаче тези полуфинали ясно показаха тенденцията, че всяко следващо първенство е по-слабо от предишното. Ако си спомним миналата година, то тогава станахме свидетели на пет непредвидими битки между Балкан и Рилски спортист и на четири между Лукойл Академик и Черно море. Сега такова напрежение и интрига нямаше, което няма как да ни радва. Естествено радва победителите, но това е нормално. Остава ни да видим как ще протекат финалите, но май и там надеждите да има пет мача не са големи.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи