Нов сезон, нови надежди


Нов сезон, нови надежди
27-09-2016 10:03

 

Днес официално започва новият баскетболен сезон за българските отбори. Това ще стане чрез Рилски спортист и мачът на самоковци от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Тимът ще е един от петте български отбора - три мъжки и два женски, които през 2016/2017 ще играят международни срещи. Естествено с новия сезон идват и нови надежди за родните отбори, които деклалираха и сериозни амбиции.


Лукойл Академик и Рилски ще участват в квалификациите на Шампионската лига, докато Берое отново ще е част от SIGAL-UNIQA Балканска лига. В същото време пък Монтана 2003 и Берое Стара Загора ще се пуснат в Адриатическата лига за жени, която макар да е далеч от нивото на женската Еврокъп, все пак е международна надпревара и ще обогати календара.


Всичките ни пет участника тръгват със сериозни амбиции за добри постижения. Това несъмнено може само да ни радва, а намеренията им за добри резултати говорят и селекциите, които направиха. Няма съмнение, че целта на Лукойл е да влезе в Шампионската лига и да остави следа там. Задачата пред Рилски е далеч по-трудна, но дори самоковци да отпаднат те ще продължат в друг турнир, където ще имат още по-голям шанс за добри резултати. В същото време пък Берое ще започне втори сезон в Балканската лига. В дебюта си заралии стигнаха до полуфинал, и макар и да не го афишират, и сега тимът ще има поне същите амбиции, за да запазят извоюваните позиции. Няма съмнение, че този сезон лигата ще е по-силна, но и Берое е по-опитен, а дали ще е по-добър ще покаже времето.


Женската Адриатическа лига е нов турнир за нас, като преди години ЦСКА изигра един сезон в нея и го спечели. Оттогава обаче нещата са се променили доста, но въпреки това Монтана и Берое имат своите шансове. Радващо е, че те се решиха на тази стъпка предвид замиращото женско първенство, остава да видим как тя ще им се отрази.


Ние можем единствено да пожелаем успех на всички български участници в евротурнирите. Надяваме се да успеем да отразяваме повече положителни моменти за тях и те да радват своите привърженици още повече.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи