Костадинов сред най-обещаващите играчи в школата на Реал Мадрид


Костадинов сред най-обещаващите играчи в школата на Реал Мадрид
10-03-2017 10:21 | kiaenzona.com

14-годишният българин Константин Костадинов, който е част от школата на Реал Мадрид, влиза все повече в полезрението на специалистите. След като преди месец насочи към себе си всички прожектори по време на миникупата в Испания с уменията си и бе избран за най-полезния играч на турнира (ср по 15.4 точки, 9.6 борби и 19.6 пункта коефициент на полезно действие). Днес Константинов е считан за един от петте най-следени играчи в школата на Реал Мадрид. Всички те са и с най-голям потенциал да стана част от 33-кратния шампион на Испания - Реал Мадрид.

 

Заедно с него са още Дино Радончич (крило, 18 год., Черна гора), Карийм Куийли (гард, 16 год. ,Англия), Голдън Дайк (център, 15 год., Испания) и Усман Гаруба (15 год., център, Испания).

 

Ето какво пишат за младия българин в Испания: „Той е играч, който блесна тази година по време на Миникупата във Витория. Беше избран за MVP, един толкова надарен играч на доста ранна възраст и това, което още повече впечатлява е, че е има страхотен талант, който го превръща в един от най-добрите играчи на неговата възраст в Европа. „Има страхотна физическа сила и мощ, съчетани с невероятен талант и качество. С добра стрелба в различно ситуации и на различни позиции. Лекота в реализирането и добро движение на ръцете. Неговото присъствие и работа го правят един много важен играч.“ Преди да пристигне в Реал той е част от Делфин Бургас.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Реал Мадрид, Константин Костадинов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи