Балканската лига е приоритет за Берое


Балканската лига е приоритет за Берое
01-04-2017 15:02

Това беше кръг, в който нещата започнаха да се понаместват, но въпреки всичко до края предстои изключително интересна развръзка. Това е мнението на бившия баскетболен национал Даниел Димитров, който отново направи професионален анализ на мачовете от 24-ия кръг на НБЛ, специално за BGbasket.com.

 

Спартак Плевен – Лукойл Академик

 

Пореден интересен мач между двата съперника в Плевен. Студентите потвърдиха тенденцията да печелят трудно своите мачове, след шамара, който получиха на финала за Купата на България. От петте победи след турнира, само две са с изразителен резултат и то срещу последните в класирането. Все пак с тази победа, шампионите затвърдиха първото си място преди плейофите. Състезателите на Спартак Плевен направиха всичко по силите си, за да бъдат равностойни и да измъкнат нещо срещу именития си съперник. Слабата трета четвърт им изигра лоша шега. Лошото нападение през второто полувреме позволи на съперника да контролира мача в решителните моменти. За пореден път плевенчани излизат с гордо вдигната глава пред собствената си публика и с надежда гледат към предстоящите предизвикателства.

 

Балкан – Левски

Нищо неочаквано – силен мач за Балкан и слаб за Левски. Закономерна победа за тима от Ботевград. Двубоят се реши още преди почивката, а след това въпреки някои моменти проблясъци на сините, срещата се доиграваше. В съвремения баскетбол е много трудно да играеш без типичен централен нападател, а Левски праткически действа без такъв. Остават им два сблъсъка със съседите им в класирането, в които трябва да променят баланса си при гостуванията. На баскетболистите на Балкан им предстоят две домакинства, в които да затвърдят добрата си игра в собствената си зала и да влязат със самочувствие в плейофите.

 

Берое – Рилски спортист

 

Не е лесно да играеш през два дни на два фронта и да пренастройваш часовника. Явно приоритет на Берое е спечелването на Балканската лига. Не, че подценяват мачовете във вътрешното първенство, но между полуфиналите в Балканската лига, загубиха от Спартак Плевен и спечелиха трудно срещу Рилски спортист. В такива мачове най-важна е победата, независимо как е постигната. Всичко друго остава за анализи и за треньорите. Играчите на Рилецо се бориха, но не издържаха в края на една среща изпълнена с много динамика и обрати. На моменти все едно гледахме мач от колежанското първенство на „Мартенска лудост”. Може би, ако бяха решили правилно ситуациите в края, щяха да се поздравят с победа. До края им остават много тежки гостувания, с които да бранят мястото си в четворката.

 

Ямбол – Академик Бултекс 99

 

Това беше странен мач като развитие. Голяма разлика през първата половина и шанс за тотален обрат в края. Когато обаче стопяваш голяма разлика, изразходваш много физически сили, а това те изхабява и психически. Този път стрелбата на баскетболистите на Ямбол им изневери в решителни моменти. Те трябва да забравят много бързо тази загуба, защото им предстоят много важни мачове, за да запазят мястото си в плейофите. При втория си опит пловдивските „студенти” постигнаха първа победа в Ямбол през този сезон и шеста като гост. Като прибавим това, че са единственият отбор без загуба у дома, мястото им в класирането не е случайно. Повече от 2/3 от точките за успеха са дело на чужденците в състава, които са в основата на прогреса на Академик. Интересните домакинства, които предстоят до края ще дадат отговор на въпроса дали ще ударжат второто място. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99, Берое, Балкан, Спартак Плевен, Рилски спортист, Ямбол, Левски, Лукойл Академик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи