Елена Станкова: Надявам се два отбора с къса ротация да направим зрелищен финал


Елена Станкова: Надявам се два отбора с къса ротация да направим зрелищен финал
(сн. БФБ)
15-04-2017 19:02

Старши треньорът на Хасково 2012 Елена Станкова бе сред зрителите на мач №4 от серията между Монтана 2003 и Берое Стара Загора. Нейният отбор вече бе спечелил своята срещу Нефтохимик 2010 и наставникът изгледа на живо бъдещия си съперник във финала. Пред BGbasket.com тя каза как е видяла сблъсъка, а естествено сподели и очакванията си за спора за титлата:


"Позицията на зрител е много хубава. Особено ако има качествен баскетбол, е приятно човек да седне да гледа и да изпитва удоволствие. Направи ми силно впечатление, че мачът започна много лежерно, много дружелюбно и аз в определен момент се притесних, защото единият отбор трябваше да има заряд, за да остане в серията, а другият да я затвори. Смятам, че изиграха една лежерна първа част, а след това срещата се разгърна както трябваше да бъде.


Монтана победи закономерно. Дори съм изненадана, че те загубиха мач у дома, тъй като са обигран и опитен отбор. Единствените ми притеснения за тях бяха заради отсъствието на Виктория Стойчева, защото смятам, че тя е състезателка със специфични качества и придава специфичен привкус на отбора си. Сега вече ротацията и на Стефан Михайлов е къса и няма само ние да бъдем споменавани в това отношение. Надявам се тези два отбора с къса ротация да направим истински зрелищен финал.


Тук е момента да кажа, че не бива толкова много да се акцентира и да се коментират бюджетите на отборите. Хубаво е да се гледа играта на терена и на базата на нея да се дават оценките. Имах честта навремето да вкуся от силните години на женския баскетбол, да бъда част от него и наистина да знам кога се играе стойностен баскетбол и кога не. Хубаво е също така клубовете с високи бюджети да не експериментират с треньорските постове. Това е изключително важно в момент, в който българското първенство разполага само с четири качествени отбора. Едни такива експерименти пораждат колебания у спонсорите и могат да доведат до генерални решения у тях, които да не са в полза на баскетбола.


Смятам, че с отиването на Иван Лепичев отборът на Нефтохимик доби облик. Това е изключително важно. Ако се мобилизират, имат реални шансове срещу Берое за третото място.


Аз съм максималист по отношение на това работата да се върши качествено. Не мога да предвидя какво ще се случи във финалната серия. И двата отбора са стойностни. Иска ми се ние да победим, иска ми се да спечелим тази титла. Надявам се, че можем да се преборим. Не знам в колко мача ще завърши серията. Много ми се иска да започне с 2-0 за Хасково и да използваме максимално домакинското си предимство, защото смятам, че това ще окаже влияние на крайния изход."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Хасково 2012, Елена Станкова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи