В последните два кръга замириса на плейофи


В последните два кръга замириса на плейофи
23-04-2017 18:02 | Даниел Димитров

В последните два кръга замириса на плейофи, което ще ни гарантира интересни сблъсъци. Това е мнението на бившия баскетболен национал Даниел Димитров, който отново направи професионален анализ на мачовете от последния, 28-и кръг на НБЛ, специално за BGbasket.com:


Ямбол - Левски 2014

Единственият мач от т. нар. НБЛ, в който не играят чужденци. Двата тима от дъното на класирането изиграха протоколен двубой решен още през първото полувреме в полза на домакините. Не беше трудно за Ямбол да спечели срещу обезверения съперник, който вероятно с голяма доза досада е пътувал до града край река Тунджа. Ямболии повториха победите и класирането си от миналия сезон и отново ще играят срещу Лукойл Академик в плейофите, което им дава още един мач пред собствена публика. Друга развръзка в тази плейофна серия е в сферата на нереалното. Отборът на "сините" така и не на напипа ритъма и не случайно остана извън турнира за Купата и плейофите. Не си спомнят откога Левски не е финиширал със седем поредни загуби в шампионата. Явно само с проблясъци в някои от мачовете и лозунги `Ние сме Левски` не става. Дано "сините" се засилят през следващия сезон, защото със слаб Левски първенството не е същото.


Спартак Плевен - Черно море Тича

Очаквана победа на домакините, в мач, който и двата съперника играха с мисъл за предстоящите плейофи. Светъл лъч за Спартак е дългоочакваното завръщане на Сашо Груев, който веднага загатна каква роля играе в отбора. Според мен ще им бъде трудно да повторят постижението си от миналогодишния четвъртфинал, защото съперникът им Берое е с коренно различен състав и едва ли след спечелването на двата трофея ще си позволи да отпадне още в първия кръг. Тимът от Варна завърши с два пъти по-малко победи от преди годин, а връщайки се назад във времето, едва ли ще се намери някой в морската столица, който да си спомни кога за последно и завършвано на седмо място. Все пак варненци си спечелиха важните мачове на финалната права и имат може би най-удобният съперник от първите четири и голям шанс да спасят противоречивия си сезон.


Берое - Балкан

В последните два кръга започна да понамирисва на плейофи - изблик на нерви, дисквалификации, размяна на реплики и т.н. В Берое спазиха традицията да играят колебливо след впечатляващи успехи - този път на фона на трофея от Балканската лига, който гордо разнасяха и показаха в залата, след което получиха звучен шамар от ботевградчани. Умора и недостатъчно време за подготовка за този мач са част от факторите довели до този лош процент на стрелба и необичайно големия брой допуснати грешки в нападение. Тази загуба едва ли ще повлияе на самочувствието и увереността в играта на Берое и само след няколко дни това ще усети Спартак Плевен. Балкан си спечели мача с добра организация във всички фази на играта. В Ботевград трябва да съжаляват най-вече за онзи мач в Самоков в края на февруари. Очаква ни много интересен плейоф между четвъртия и петия, които до момента си размениха по две победи. Силите са изравнени и резултатът е непредвидим.


Академик Бултекс 99 - Рилски спортист

Въпреки напусналия ги късмет в последните две домакинства и допускането на първите загуби пред своя публика, пловдивчани устискаха второто място. Едва ли някой го е очаквал, най-вече те самите. То обаче вече е в историята и всичко започва отначало. Трудно се влиза в плейофите, независимо срещу кого играеш, без опит в такава фаза и след две домакински загуби поред. Интересно е дали шансът и този път ще споходи Академик или Пловдив ще остане без баскетболни мачове през май. Рилецо загатна за потенциала, с който разполага и напук на всичко удържа четвъртото място. В началото на сезона очакванията не бяха, че те ще треперят до самия край дали ще имат домакинско предимство или не за първия кръг от плейофите. Сега те имат шанс да спасят сезона, но ако разчитат само на домакинството нищо чудно да останат разочаровани.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи