Стефко Станев: Освен колега, Арто беше и учител


Стефко Станев: Освен колега, Арто беше и учител
01-05-2017 18:34 | Иван Вълчанов

Едно от най-големите имена в българския баскетбол и световното съдийство – Артеник Арабаджиян почина. От BGbasket.com Потърсихме едно от другите големи съдийски имена – Стефко Станев, който си спомни за Арабаджиян. Ето какво каза той:

 

„Навремето, когато съм свирил с него и когато съм израствал покрай него като съдия винаги се е отнасял като голям учител. Казвал ни е как да се развиваме и ни е подпомагал. С него беше лесно да се свири, защото освен колега, той беше и учител на нас, по-младите. Винаги сме били в добри отношения, доста време сме били заедно. За такъв човек каквото и да кажеш, ще е малко.

 

Той беше светило, топсъдия на света, не само на Европа. Личност в съдийството. Винаги е помагал и се е отнасял с добра дума към българските съдии. Винаги е бил в крак с времето и е давал съвети, което е незаменимо.

 

Всеки един човек е отделна личност и няма как някой да го замени. Той е отделна личност и всеки друг, който се развива, ще има друг път. Като мащаб на постиженията и признанията се надявам да има такива хора. Дай Боже, независимо от огромните постижения, които има Арто, и нашите по-млади съдии някога да стигнат до подобни успехи.”

 

Попитан с какво ще запомни Артеник Арабаджиян, Стефко Станев отговори с една дума: „Приятелството”.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Стефко Станев, Артеник Арабаджиян
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи