Томазо Комелини за IBC: Младите имат нужда от помощ, за да вземат решения


Томазо Комелини за IBC: Младите имат нужда от помощ, за да вземат решения
04-05-2017 15:41

Томазо Комелини е собственикът на Sigma Sport Agency, официален международен партньор на International Basketball Camp, който през лятото ще се проведе за втора поредна година в Габрово. Ето какво каза той в интервю за дейността на агенцията си и нуждите на младите играчи:

 

- Организацията Ви вече е позната в България, но можете ли да ни кажете малко повече за нея?
- Агенцията ми е на пазара от 20 години и фокусът ни е върху елитни баскетболисти. Още от началото се опитваме да планираме кариерите на играчите и да им предоставим възможно най-добрите възможности. Имахме четирима играчи в НБА и много в Евролигата и силни европейски първенства.

- Миналата година Вашата агенция беше основен международен партньор на IBC. Бихте ли споделили впечатленията си от кампа?
- Миналата година започнахме това приключение заедно с г-н Владимир Искров, който организира кампа по страхотен начин. Мястото и организацията бяха отлични по много причини. Гостоприемството беше оценено от всички гости на кампа.

- Каква е основната причина Вие като баскетболен агент да се интересувате от селектирането на деца на малка възраст?
- Първо, младите играчи имат нужда от помощ, за да влязат в света на спортистите. Те са пълни с енергия и искат да се развиват, но в началото не знаят накъде да поемат и кои са най-добрите ходове за кариерата им. Някои от тях не познават таланта си и нямат реална идея за потенциала си. При някои пък е обратно. В началото е важно да им обясним различните възможности, които имат или които някой би им предложил. Имаме интерес към младите играчи, поради всички тези причини. Знаем, че можем наистина да им помогнем в решенията им. Младите са като празни листи, които трябва да бъдат изписани. Ние им помагаме да започнат, а ако започнеш по правилен начин, продължението ще стане възможно най-добро.

 

- Знаем, че откривате много талантливи деца от Естония. Смятате ли, че Вашата помощ може да вдигне нивото на естонския баскетбол? Защото напоследък виждаме националните отбори на Естония в А дивизиите на европейските първенства за подрастващи, а доста от играчите се състезават в Италия и други западноевропейски държави.
- Започнах да работя с естонски деца преди 4 години и през този период младежкият национален отбор на страната стана по-добър и по-добър. Може би е просто съвпадение, но междувременно много млади естонски играчи заминаха в чужбина и получиха големи възможности за развитие. В момента има осем млади естонци в Италия, двама в Германия и още толкова в Испания.

 

- Какво искате да кажете на нашите млади играчи?

- Искам да им кажа да следват страстта си! Спортът е жертване и отдаденост, но също така удовлетворение и радост.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: International Basketball Camp
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи