Александър Янев: Имам оферти от български отбори, може да остана тук


Александър Янев: Имам оферти от български отбори, може да остана тук
08-05-2017 13:03

Баскетболният национал Александър Янев и неговият клубен тим Задар отпаднаха от плейофите в хърватското първенство. 204-сантиметровото крило обаче остана разочаровано от престоя си в там. Пред BGbasket.com той говори за проблемите в Задар и разкти плановете си за следващия сезон.

 

Сезонът в Хърватия за теб приключи. Това ли е реалното място на Задар и смяташ ли, че можехте да стигнете по-далече?

Да, за съжаление приключихме рано-рано. Не можахме да се борим за нещо повече. Нямахме късмет, паднахме се с Цибона. Ако играехме с друг отбор в плейофите, 100% щяхме да сме на финал.

 

Какви цели ви постави ръководството на Задар?

Целите в отбор като Задар винаги са колкото може по-големи. Трябваше на последните мачове да играем за себе си и да направим всичко възможно да отстраним Цибона. Това не се случи. Те без съмнение са по-добър отбор от нашия.

 

С какво ще запомниш престоя си там?

Единственото положително от престоя ми в този клуб е, че се видях и се сблъсках с това какво е треньора да не знае как да ме използва и да не вярва във възможностите ми. Имах варианти да си тръгна от Задар. Това обаче беше най-лесното, да си събера багажа и да си тръгна. Не беше добре да сменям отбори в средата на сезона, затова останах въпреки всичко отрицателно.

 

Това означава ли, че следващия сезон няма да играеш отново в Хърватия?

Това е сигурно на 100%! Надявам се още през следващите два месеца да е ясно в кой отбор ще продължа кариерата си, където и да е това.

 

Съществува ли вариант да се върнеш в българското първенство?

Още преди три месеца бях на косъм да се върна да играя в България, но не се получи. Всичко е възможно. Всичко зависи от това какъв договор ще ми предложат и какви ще бъдат целите на отбора.

 

С кой отбор се размина?

От Рилски спортист имаха интерес към мен, но аз бях този, който отказа много добра оферта и предпочетох да си остана в Задар.

 

Съжаляваш ли за това решение?

Не, защото може още това лято да имам втора такава възможност и тогава ще видя дали ще се съглася или не. Пак казвам, всичко зависи от целите на отбора за следващия сезон.

 

Какви са плановете ти за лятото? Ще ти остане ли време за почивка, все пак предстои лагер с националния отбор?

Ще имам доста време да си почина и да отделя време на семейството и приятелите ми. Надявам се това лято да е по-успешно от предишното и да свършим добра работа с националния отбор. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Сашо Янев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи