Голямото надлъгване ще бъде при Лукойл Академик и Рилецо


Голямото надлъгване ще бъде при Лукойл Академик и Рилецо
10-05-2017 12:46

Преди третия сблъсък в полуфиналните плейофи в НБЛ, отново потърсихме компетентното мнение на бившия баскетболист Симеон Найденов. Специално за BGbasket.com той даде своите прогнози за предстоящите интересни срещи. Днес Черно море Тича приема Берое, а тимът на Любомир Минчев е само на една победа от финала в първенството този сезон. В другия двубой, утре Рилски спортист ще се изправи срещу Лукойл Академик в Самоков. До момента двата отбора си размениха по една победа в Правец. Ето какво сподели и Симеон Найденов за двата мача:

 

Черно море Тича – Берое

 

Серията се пренася в морската ни столица, където в малката зала се играе трудно. До сега, полуфиналната серия за Берое изглежда по-лесна, отколкото четвъртфиналната. Треньорът на Черно море Дарин Великов ще направи всичко възможно да измъкне тази победа и да продължи живота на своя отбор в полуфиналите. Давам минимално предимство за домакините в този мач. Почти невъзможно е да отстранят Берое, но имат силите да спечелят по един мач и да продължат серията. Шейн Гибсън не случайно спечели приза за най-полезен играч в Балканската лига и е най-резултатният играч на Берое и определено ще липсва на отбора. За щастие на Любо Минчев, Тихомир Желев се справи много добре във втория мач, когато Берое трудно надделя над варненци. Смятам, че именно, защото Тихомир Желев и Пламен Алексиев са от школата на Черно море, към тях ще има много големи очаквания. Понякога това напрежение се отразява негативно на играчите. Те двамата най-вероятно няма да направят добри мачове пред своите близки и роднини. В един момент липсата на Шейн Гибсън може да се окаже ключов елемент за победата на Черно море. Все още не е ясно дали и Омари Гудул ще играе в този мач. Той е един от атлетичните високи играчи на Берое, заедно с Арън Джоунс. Определено ще липсва в борбата под коша. Домакините пък ще бъдат мобилизирани до краен предел. Видя се, че след като няколко години беше извън мъжкия баскетбол, сега Дарин Великов се завърна освежен с много хъс и желание. Ние ще пътуваме до Варна, надявам се да ни допуснат до залата, за да го излъчваме (смее се).

Фаворит в мач №3: Черно море Тича

 

Рилски спортист – Лукойл Академик

 

Баскетболистите на Рилски спортист взеха това, за което бяха отишли в Правец. Загубата във втората среща няма да им се отрази толкова негативно. Трябва да са щастливи от това стечение на обстоятелствата в първите два двубоя. Ще са пределно мобилизирани в третатия мач, защото реално, който спечели този двубой, излиза с едни гърди напред. Това ще бъде ключовият фактор. Който спечели първия мач в Самоков, той ще спечели и серията. Домакинското предимство е на страната на Рилски спортист. Публиката, която отсъстваше на третия решителен мач срещу Балкан в ¼-финалите, ще се завърне в залата и ще даде нужната подкрепа и вдъхновение на отбора на Людмил Хаджисотиров. Ще бъде много интересно. В третия мач, макар и много трудно Лукойл Академик ще успее да спечели с минимална разлика. А Рилски спортист ще надделее четвъртата среща и ще прати серията в пети решаващ двубой в Правец. Това е моето усещане. При 2-1 за шампионите, ще има леко отпускане в редиците на Тони Дечев. Рилски пък ще бъдат изправени до стената. Видяхме, че когато са в такава ситуация, реагират по най-добрия начин. Очаквам Дани Гибсън да се събуди в третия мач и той да доминира. Просто по-дългата пейка на Лукойл Академик ще даде отражение.

Фаворит в мач №3: Лукойл Академик 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича, Берое, Лукойл Академик, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи