Президентът на Рилски спортист: Ще платя двойна глоба, ако накажат поне един съдия


Президентът на Рилски спортист: Ще платя двойна глоба, ако накажат поне един съдия
16-05-2017 12:01

В последните дни съдийството в полуфиналната серия между Лукойл Академик и Рилски спортист нажежи обстановката до краен предел. Голяма част от решенията на съдийската тройка Владимир Цеков, Искрен Манолов и Красимир Стойнов в мач №4 от серията, разпалиха истинска война в баскетболните среди. След последния сблъсък те обявиха, че са получили заплахи от президентът на Рилски спортист инж.Петър Георгиев на почивката на мача. След това той отнсе глоба от 800 лв. от ДАС. Ето и каква е неговата реакция пред BGbasket.com след случилото се:

 

„Съдиите са едни от хората, които развалят баскетбола. Те са причината да няма баскетбол в България.

 

Моите думи бяха: „Г-н Цеков, не говоря за Вас, но тези двете момчета, които са по-млади от вас и не знам дали са играли баскетбол, ако продължават да свирят така второто полувреме, не поемам никаква отговорност какво би се случило. Аз не мога да озаптя хората, които виждат как свирите.” Тов не е заплаха, а загриженост за тяхното здраве.

 

Това е единственото, което съм казал и го повтарям сега. Заклевам се за това, което съм казал. Ако за това ще ме наказват, аз ще платя не толкова, колкото са ме наказали, а двойно, само, ако накажат един съдия с 2 лв. и му напишат срещу името, че той не свири правилно и не разбира от баскетбол. Нека само един съдия да накажат от тези четири мача, които сме играли.

 

Само тогава ще платя, ако не, се отказвам от баскетбола.

 

Нямам понятие как може да се случи това нещо и кой го прави така, че в два мача само ние да сме глобени. Тони Дечев влиза на центъра на игрището и него не го санкционират, след като са го предупредили. Това да напише този Владко Цеков, който се е подписал собственоръчно. Може би, това ще му е последният подпис като съдия. Това означава, че ще направя всичко възможно, тези момчета повече да не се занимават с баскетбол. Поне това, което зависи от мен.

 

Която и да е съдийска тройка, тя свири по един и същ начин. Не знам как да коментирам това. Човек от Ботевград (б.а. съдията Иван Маринов) да свири на отбор от Правец е все едно човек от Боровец да свири на отбор от Самоков. Нямам нищо против никого. Не съм казвал до сега да свири или да не своро даден съдия. Просто няма принципи. Съдийската колегия се ръководи от един човек, за когото нямам думи. Преди две години съм писал писмо до федерацията да го отстранят и нямам отговор от там. Той всъщност не е отстранен. Говоря за Стефан Станев. А те сега ще ме наказват заради някакви....да не казвам точна дума, които въобще нямат нищо общо с баскетбола. Или са корумпирани или не разбират от баскетбол. Нямам точно обяснение за това, което се случва по игрищата.

 

В петата среща очаквам да дадат купата на Лукойл Академик и да не се играе повече баскетбол в България. Това очаквам! Как може всички да са свидетели какво се случва на игрището и да наказват мен. Човек, който от 20 години дава пари за баскетбол. Всяка година в Самоков по 250 деца тренират баскетбол. Как не им е неудобно да пишат срещу мен и да ме наказват с 800 лв. Аз, не 800 лв., а 800 хил. лв. давам. Тези 800 лв. официално ще отида да му ги връча на Владко Цеков пред Народното събрание.”, коментира пред BGbasket.com президентът на Рилски спортист инж.Петър Георгиев.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Петър Георгиев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи