Желко Обрадович: Юдо заслужава да бъде MVP


Желко Обрадович: Юдо заслужава да бъде MVP
Снимки: euroleague.net
22-05-2017 12:11

Желко Обрадович изведе Фенербахче до исторически първи трофей в Евролигата. Неговият тим победи с 80-64 Олимпиакос във финала на Евролигата, за да се превърне в първия отбор от южната ни съседка, триумфирал в надпреварата.

 

„Щастлив съм, че отново съм шампион на Европа, но съм много щастлив и за Фенербахче и първата титла на отбора в историята. Искам да благодаря на президента и на ръководството на отбора. Това е резултат от усилената работа на всички хора в клуба, но разбира се, славата е за играчите тази вечер.

 

Преди старта на финалната чевторка атмосферата се усещаше навсякъде. Феновете ни винаги са тук с нас. Тази връзка е много специална. Нито един клуб не може да бъде успешен без своите фенове.

 

Поздравявам Олимпиакос за финала. Те заслужаваха да бъдат тук. Те изиграха страхотен сезон, имат страхотна организация, но сега ще празнуваме ние. Казах на играчите ми, че заслужават това, но трябва и да се възстановим, защото предстоят плейофи. Ние сме шампиони на Турция и искаме да защитим титлата си.

 

Юдо заслужава да бъде MVP на финалната четворка. Приносът му е наистина специален. Аз съм треньор 25 години, но не съм виждал играч, който да е толкова концентриран, колкото него.”, коментира треьнорът на Фенербахче Желко Обрадович.

 

Стефан Михайлов, пратеник на BGbasket.com в Истанбул, Турция

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Желко Обрадович, Фенербахче, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи