Преди да станат баскетболисти, ги направете хора


Преди да станат баскетболисти, ги направете хора
30-05-2017 21:00 | Мария Мицова

Последните месеци от сезона при подрастващите винаги са изпълнени с емоции. Къде от децата, къде от треньорите, и задължително от родителите. Следващите думи са насочени най-вече към тях.

 

И молбата, преди да започнете да ги правите професионални спортисти, да ги направите първо хора. По възможност, добри хора.

 

Моля ви, второ, научете ги да обичат баскетбола, преди да обичат победите. Да обичат да тичат след топката, да дриблират, да стрелят в коша, а не задължително и на всяка цена да вкарват в него.

 

И трето, научете ги на двустранния процес на уважението. Уважение към вас, на първо място, към треньорите, към съперника. Дори и да не го заслужава някой. Уважението подтиква към уважение, дори да отнеме време.

 

Защото всичко започва от вас, от вътре, от първите не само седем, но дори и 17, 27 и 37 години. Вашите деца могат да станат фантастични баскетболисти, но също така и съвестни адвокати, лекари, строители, пожарникари или каквато е тяхната мечта.

 

Затова, сега е времето първо да станат добри млади момчета и момичета, влюбени в топката, уважаващи себе си и околните.

 

Ефектът на пеперудата си знае работата. Добрите момчета и момичета са обичани от съотборниците си, ценени от треньорите, уважавани от съдиите. Ако обичат играта заради нея самата, а не за да побеждават, те ще прекарват по-дълго време в тренировки.

 

Вследствие, разбира се, ще станат по-силни баскетболисти. Класата буди респект. Нещата се навързват нали?

 

И мечтите се сбъдват. Вашето желание да виждате децата си да побеждават е разбираемо. То обаче тръгва от това да бъдат добри, възпитани и уважаващи останалите деца.

 

И накрая, след години, дори и да не станат велики баскетболисти, така ще имат зад гърба си отбор за цял живот, добро сърце, възпитание и уважението на околните. Което никак, никак не е малко.

 

BGbasket.comViasport.bg и Sportmedia.tv ще осъществят пълно покритие на финалите на държавното първенство за юноши до 19 години, което ще се проведе в зала "Триадица" в София между от днес до 4-ти юни.


ПРОГРАМА ЗА МАЧОВЕТЕ ОТ ГРУПА A ЗА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)

 

ПРОГРАМА ЗА МАЧОВЕТЕ ОТ ГРУПА B ЗА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)

 

ПЪЛНИ СЪСТАВИ НА ОТБОРИТЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за юноши (19)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи