Всичко зависи от вас


Всичко зависи от вас
(сн. BGbasket.com)
28-07-2017 11:43 | BGbasket.com | Мария Мицова

Националният отбор за юноши (18) стартира след броени часове участието си на едно поредно Европейско първенство в Дивизия Б.

 

И докато Дивизия А си остава далеч от перспективите ни, всъщност, нищо не е невъзможно. Най-важното за всяко Европейско първенство е, че един мач може да те изстреля сред най-добрите, и един мач да те свали на дъното.

 

А най-важното за тези 12 момчета и двамата им треньори пък е да си повярват. Защото всичко е в техните ръце и крака. И в главите им.

 

Вземете съдбата си в тези ръце и действайте. Крачка по крачка, мач по мач.

 

Играйте така, че да не съжалявате за нищо след края на всеки мач. Играйте така, че да сте сигурни, че за провалите си сте виновни само вие. Както и за успехите!

 

Само вие си знаете колко много труд сте положили, за да стигнете до тези 10 решителни дни. Само вие знаете какво ще ви коства да стискате зъби и да преминете с вдигнати глави през тези 10 дни. А можете просто да играете, да бъдете себе си и да се забавлявате.

 

Иска ми се да кажа, че ще бъде лесно, но лесно няма, и всяка изминала година ще го разбирате все по-добре.

 

Да, късметът играе в спорта, вече сте го разбрали от "онази" тройка на Полша преди две години, или драмата срещу Унгария от миналата.

 

Но късметът е със силните, с тези, които знаят какво искат и работят непрекъснато, за да го постигнат. С целеустремените. С мотивираните. Не винаги с най-талантливите или най-можещите. С тези, които го искат най-силно!

 

И все пак, късметът идва и си отива, а вашият талант и любовта ви към играта ще си остане.

 

Ако има нещо, в което съм сигурна е, че вие искате да станете баскетболисти. Дали с това Европейско или със следващото, или на някое Европейско първенство за мъже след броени години, ще докажете на себе си и на нас, че сте баскетболисти.

 

Хората, които имат значение, вярват във вас. Останалите просто нямат значение.

 

Всичко зависи от вас!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (18)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи