Дечо Коешинов сега: И в болестта, и в баскетбола новият ден е ново начало


Дечо Коешинов сега: И в болестта, и в баскетбола новият ден е ново начало
28-08-2017 13:45 | Bulgaria ON AIR | BGbasket.com

Непримирим спортист, спечелил множество битки в баскетболната зала, бившият национал и настоящ треньор Дечо Коешинов в момента печели и двубоя с рака.

 

42-годишният Коешинов претърпя две операции, след като през 2013-та бе установено, че има рядък рак на кожата, като в последствие получи разсейки в мозъка и крака.

 

Сега Дечо Коешинов изглежда отлично, а пред "България сутрин" по Bulgaria ON AIR разказа за възстановяването си и впечатленията си от българския баскетбол в момента.

 

"Чувствам се нормално зле, може и много по-добре да е, но като знам какво беше преди 10 месеца... Мисля, че всичко е по план," сподели в ефира Коешинов. "Обърна живота ми тази болест. От един интензивен начин на живот, работа от 8 до 20 часа. Сега от 8 до 20 е рехабилитация или вкъщи."

 

"Спортният дух помага. Всеки пада духом, но при нас новият ден е ново начало. Новият сезон започва от нула. И тук е същото. Ако един ден ти е тежало нещо, на другия почваш наново."

 

"Надявам се да се върна в баскетбола. Но всичко с времето си. Не знам доколко физиката и психиката ми ще позволят. Има различни форми на работа, не е казано, че трябва да съм треньор. Не искам да казвам - ще се върна или никога няма да се върна."


"Осъзнах, че е важно хората да са добри. Загубили са българите от добротата си в последните години."

 

За представянето на националния отбор за мъже това лято и битката в световните квалификации.


"Хубаво е, че лятото има баскетбол. Години наред лятото имаше само волейбол, и баскетболът оставаше на заден план. Отборът показа, че има бъдеще и има накъде да се развива. Моля се Бост и Везенков да участват в квалификациите, защото иначе се обръща всичко на 180 градуса."

 

"Независимо, че някои казват, че групата ни е лесна, аз помня последния мач с Исландия. Чехите са силни, а колко трудно се играе срещу Финландия, да не говорим. Няма как Финландия да са слаб отбор. Ние трябва да се радваме на всяка победа. Преди време се говореше как сме тръгнали да падаме от Исландия, и едва ли не как може, за какъв баскетбол говорим в България, а сега виждаме къде са исландците."

 

"Пожелавам им да играят с този хъс, с който играха в четирите мача. Гледах ги с огромно удоволствие. Там нямаше кой да се прави на звезда. Ако продължи с този хъс, съм сигурен, че ще има резултати и успехи."

 

 

Битката на Дечо Коешинов продължава, ако искате да помогнете неговото възстановяване, това са неговите банкови данни:

IBAN BG27FINV91501016023618 

BIC FINVBGSF

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Дечо Коешинов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи