Палец нагоре за евротурнирите


Палец нагоре за евротурнирите
(сн. lap.bg)
20-10-2017 20:05 | Ивайло Андреев

Аз съм привърженик на международните мачове… да си го кажа още от началото на този материал. Може би ще попитате защо? Ами защото това е огромен опит и обмяна на тактически схеми. Дори да играеш с по-слаби противници. Ама Ивайло, как така научаваш неща от слаби противници, какви ни ги говориш?

 

Как според вас по-слаб (на хартия) отбор би имал шанс да победи отбор с по-добър процент стрелба, по силни хора в подкошието или по периферията? Тактически! Забавяне или забързване на играта, накъсване, дублиране на даден играч в защита и т.н, конкретен избор на конкретен треньор за конкретен противник…

 

Но в първенство с девет отбора, от които три за съжаление не са конкуренти, на другите шест (дай Боже пари и здрави играчи на всички български отбори) след като се изиграят 3-4 мача в първенството, обликът на тези отбори, вижданията на треньорите биват видими за специалистите в първенството. Участието в Шампионска лига, ФИБА Къп и Балканска лига ще подобри тактическата подготовка на отборите, ще покаже и българския клубен баскетбол на света. Играчите ще имат стимул за по-добра игра отваряйки си нови врати към чуждестранни отбори!

 

Също така градовете домакини, залите домакини на тези международни мачове трябва да използват тези мероприятия, за да направят добра реклама и да засилят „спортния туризъм"към тях. В България вече има достатъчно нови и чудесни мултифункционални зали, в които може да се провеждат редица първенства от световен и европейски характер. Тук е момента да поздравя отбори като Берое и Академик Пловдив, Балкан също за смелостта да играят евротурнири, ветерани в тях като Лукойл Академик, също и Левски 2014 и Рилски спортист. Отбори, играйте евротурнири, резултатите ще дойдат, а до тогава ние, феновете, сме с вас!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи