Подигравката Левски да е домакин в залата на... ЦСКА


Подигравката Левски да е домакин в залата на... ЦСКА
20-10-2017 16:30

Датата е 19 октомври. Часът е 13:00, а Левски е домакин на Шампион 2006 в мач от държавното първенство за жени. Дотук нищо ненормално. Притеснителното обаче идва впоследствие, когато разберем мястото на провеждане на двубоя. А то е зала "Румен Пейчев" в комплекс "Българска армия". Или... историческия дом на ЦСКА, големия съперник на Левски.

 

7 години бях редактор на този сайт и никога не съм криел, че съм фен на Левски. Старал съм се и мисля, че се е получавало, това да не се разбира и смятам, че доста хора ще го потвърдят. Но като фен първо на Левски, а след това и на баскетбола, няма как да остана безмълвен след тази подигравка със "синия" клуб.

 

Няма логична причина или обяснение, с които някои да оправдае решение Левски да домакинства в какъвто и да е спорт на терен на ЦСКА. Да, вярно е, че БФБ прие отборите от София, които участват в женското първенство, да домакинстват в определени зали и така Левски няма възможност да играе в своята, както и Септември в залата в "Красна поляна". Всичко това е съвсем разумно, тъй като е логично баскетбол да се играе в нормални условия. И, като приемем, че този Левски няма как да играе в зала "Универсиада", поне към този момент, то има и други опции освен зала "Румен Пейчев".

 

За мен, като фен на Левски, това е подигравка с името и историята на клуба, нямам предвид само баскетболния. Самата г-жа Юлия Боянова, президент на Левски, е носила дълги години "синия" екип и много добре знае какво значи съперничеството с ЦСКА, естествено на спортна тема. Затова и е редно да се замисли върху решението си, ако е изцяло нейно, защото то е безумно (най-меко казано). Дори да не е нейно, тя като президент трябва да полага грижи за клуба той да се развива по правилния начин, а не както е в момента, но това е друга тема. Както и безумието, че съвсем скоро ще имаме мачове Левски срещу Левски 2014, но и това е друга тема и за нея ще стане дума по-късно.

 

Да, може би причината за избора на тази зала е и финансова, но както написах и по-горе, няма оправдание. Представяте ли си как в Сърбия женския отбор на Партизан е домакин на стадиона на Цървена Звезда или обратното? Сами знаете какво ще стане. А някой замисли ли се и какво ще стане, ако агитките на Левски и особено на ЦСКА, която се подвизава точно в комплекса на стадион "Българска армия", разберат за това нещо? Явно не е.

 

Този коментар по никакъв начин не е насочен срещу треньорския щаб на Левски или състезателките. Той е изцяло срещу ръководство и човека или хората взели това решение. Да, момичетата трябва да играят и е хубаво това да се случва, но има някои морални принципи, които трябва да се следват. Още повече, когато става дума за Левски. Една от институциите не само в спорта, а и в цялата държава в последните над 103 години.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи