Четвъртият турнир за девойки за купа `Васил Манченко` е на 9 декември


Четвъртият турнир за девойки за купа `Васил Манченко` е на 9 декември
29-11-2017 19:41 | basketball.bg

Четвъртият турнир по 3х3 за гимназистки от столичните училища за купа "Васил Манченко" ще се проведе 9.12.2017 г. в зала "Румен Пейчев" на стадион "Българска армия", финалът е от 11.30 ч. Проявата е част от календара на "София- европейска столица на спорта 2018".

 

На 29.11.2017 г. от 12.30 ч. в Инфоцентъра на "София-Европейска столица на спорта 2018" ще се проведе пресконференция и теглене на жребия.

 

В рамките на състезанието ще се проведе столичен шампионат  по стрелба от тройката за девойки. Надпреварата носи името на легендарния Георги Панов - Гецата, като победителят ще получи мобилен телефон. Право на участие има по едни представител на участващите отбори.

 

Турнирът има 2000 лв. награден фонд, осигурен от семейството на Васил Манченко, участник на два турнира от Олимпийски игри с националния отбор на България и дългогодишен спортен журналист и коментатор на БНТ.

 

"Събитието се ползва от изключителната подкрепа на  Българската федерация по баскетбол в лицето на президента Георги Глушков, на  Столичната община - дирекция "Превенция, интеграция, спорт и туризъм”  с ръководител г-жа Ирена Димитрова и БК ЦСКА - с изпълнителен директор Роберт Гергов. Готови сме за поредния истински празник на най-добрите училищни отбори и каним всички, които обичат играта в залата", заяви Павел Манченко, главен организатор. 

 

Поставени в жребия в двете урни ще бъдат носителите на преходната купа от 119 СУ "Академик Михаил Арнаудов" и финалистите в миналогодишното издание 22 СУ.  Досега трофеят, дело на художника от Велинград Борис Костов,  отнасяха във витрината си за по една година още  73 СУ,  35 СУ.

 

Първият училищен отбор, който три пъти спечели купата подред ще я остави завинаги във витрината си.

 

__________________

 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Коментари
Други новини