Неделя с А група: Дерби във Варна, трудно гостуване за ЦСКА


Неделя с А група: Дерби във Варна, трудно гостуване за ЦСКА
11-02-2018 09:00 | BGbasket.com

Поредната неделя с интересни сблъсъци в А група - мъже ни очаква днес.

 

И в първа, и във втора шестица ще има любопитни сблъсъци, а непобедените до момента в двете групи - БУБА, ЦСКА и Академик София-2 са изправени пред сериозни тестове.

 

Първа шестица

 

БУБА гостува в Шумен, като ще търси да продължи фантастичната си серия от 15-0 този сезон.

 

Чавдар приема Берое-2 в Троян, в двубой, който ще донесе втори успех за един от двата състава във втория етап от шампионата.

 

Дербито определено ще е във Варна, където Икономическият университет чака Атлетик. И двата отбора са в оптимални състави за срещата между втория и третия в първа шестица.

 

Атлетик пристигна ден по-рано в морската столица, за да бъде в оптимална кондиция за двубоя. ИУ претърпя изненадващо тежко поражение миналата седмица в София от БУБА, но със сигурност Петко Делев е взел мерки през седмицата, за да се подобри представянето днес. Мачът предполага солидна резултатност, като и двата отбора бележат средно по над 90 точки на мач. Борбата също ще е на ниво, като ИУ и Атлетик оглавяват статистиката и по този показател. Залата на университета пък почти сигурно ще се окаже тясна за всички желаещи да гледат дербито на кръга - 17.00 часа.

 

Втора шестица

 

ЦСКА изпитваше повече трудности в първата фаза, но вече във втора шестица се радва на отлични резултати и записа три поредни победи. "Червените" обаче имат трудна задача с гостуването на Балкан-2 в Ботевград сега. Лидерите на втория състав на Балкан играха малко в съботното дерби в елита с Рилски спортист, така че днес ще са на линия за двубоя с ЦСКА. При гостите отново се очаква да липсват Анди Франсис и Ангел Димитров, но надеждите са, че Ивайло Тонев вече може да се завърне в игра. В същия състав ЦСКА постигна ценен успех в юношеската Суперлига през седмицата, като допълнителна

мотивация.

 

Рилски спортист-2 приема Видабаскет в Самоков в търсене на първа победа във втора шестица. Лидерът на домакините Мирослав Васов получава все повече доверие и в първия състав и може да поведе своите към счупването на нулата. Видабаскет е отборът, който бележи най-малко във втора шестица и се нуждае от повече точки, ако иска да има повече успехи.

 

Тежко пътуване предстои за Академик София-2, до Бургас, където гостува на Черноморец. Бургазлии бяха без капитана си Димитър Найденов миналата седмица, като предстои да се види дали ще е на линия днес. Академик обаче има доста здравословни проблеми преди това гостуване, което ще затрудни състава от Правец да запази победната си серия.

 

Резултати, статистика на живо и още за двубоите след техния край четете в BGBasket.com!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, БУБА баскетбол, Атлетик, ИУ, Академик София-2, ЦСКА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи