За медала, домакинството и залата в Монтана


За медала, домакинството и залата в Монтана
(сн. LAP.bg)
28-03-2018 12:41 | Ваня Николова

Баскетболният женски отбор на Монтана 2003 спечели в края на миналата седмица първия си европейски медал. Състезателките, водени от Стефан Михайлов, завършиха на трето място в Адриатическата лига.

 

Медалът

 

В два поредни сезона Монтана се класира за Финалната четворка на турнира. През миналата година българският тим остана четвърти, през този сезон се придвижи една позиция по-напред. Разбира се, всички в Монтана очакваха и се надяваха отборът да играе финал. Не стана. Домакините загубиха от бъдещия шампион Будучност, след като започнаха много слабо полуфиналната среща и изоставаха с 18 точки. До края състезателките на Монтана изравниха играта, намалиха пасива до три точки, но така и не постигнаха обрат.Състезателките обясниха лошия старт с пренавиване, а треньорът Стефан Михайлов намекна, че може дори да има глоби за представянето.

 

На следващия ден бе спорът с Цървена звезда за третата позиция. Монтана бе по-опитният отбор и рано-рано реши срещата в своя полза.

 

Домакинството

 

През миналия сезон Монтана заяви официално желанието си да организира Финална четворка в Адриатическата лига. Намеренията на кмета Златко Живков определено прозвучаха малко несериозно предвид залата, с която разполага градът. Година по-късно обаче домакинството не само бе факт, но всички отбори, както и ръководството на Лигата, изразиха отличните си впечатления от организацията в Монтана и не спряха да хвалят домакините.

 

Трябва да отбележим, че Финалната четворка на Адриатическата лига в Монтана бе може би най-голямото събитие в спортната история на града. Мачовете предложиха много емоции и драматични моменти. Финалът бе изключително оспорван и въпреки че Монтана не игра в последния мач, двубоят между Будучност и Цинкарна Целе привлече вниманието на спорните фенове в града.

 

Тук е моментът да припомним, че през 2007 година зала „Универсиада“ в София бе домакин на финалния турнир в Лигата, а ЦСКА спечели трофея.

 

Залата

 

През миналата седмица зала „Младост“ бе домакин на шест мача на високо ниво. В четвъртък и петък бяха първите две полуфинални срещи във волейболната Суперлига Монтана – ЦСКА. В събота и неделя се играха финалните срещи в Адриатическата лига. Трибуните бяха пълни. В началото на годината в същата зала се проведе финалният турнир за Купата на България по волейбол при мъжете.

 

Развитието на баскетболния женски тим и на волейболния мъжки отбор на Монтана налага да се направи следващата крачка. Монтана има нужда от нова, модерна спортна зала. Неслучайно кметът Златко Живков намекна, че вече се мисли в тази посока. Дано скоро да се намерят инвестиции, за да може Монтана да предложи още по-добри условия при следващото домакинство на силен турнир.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Монтана 2003
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи