Прекъснаха втория финален мач заради конфликт с публиката


Прекъснаха втория финален мач заради конфликт с публиката
(сн. BGbasket.com)
23-05-2018 20:01 | BGbasket.com

25 секунди преди почивката на втория мач от финалната серия на мъжкото първенство между Левски Лукойл и Балкан мачът беше прекъснат заради проблеми между фенове на домакините, позиционирани непосредствено зад скамейката на гостите.

 

След тайм-аут ръководителите на охраната в залата бяха извикани на съдийската маса поради прехвърчане на искри между скамейката на Балкан и феновете, намиращи се на метри от тях. В отделни моменти от мача от феновете към скамейката летяха хвърлени предмети и играчите бяха наплюти. Към тъмнокожите играчи на ботевградчани бяха отправяни и маймунски звуци и знаци.

 

Малко след прекъсването на играта президентът на Балкан Михаил Михайлов слезе на терена и изведе отбора си от пейката, а прекъсването продължи още няколко минути.

 

Разрази се и скандал между треньора в школата на Балкан Стефка Славова и помощник-треньорът на Левски Лукойл Димитър Ангелов по време на прекъсването.

 

Причина за цялата ситуация е изключително слабата организация на мача от страна на домакините. През цялото първо полувреме дежурният делегат на БФБ Борислав Пелтеков се налагаше да дава указания на стюардите, пазещи феновете, а всичко това се случваше пред очите на президента на Левски Лукойл Тодор Стойков и мениджъра на НБЛ Лили Борисова.

 

След петминутно прекъсване играта беше подновена, а на почивката резултатът е 37-29 в полза на Левски Лукойл.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Балкан, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи