Александър Везенков: В Гърция не се чувствам чужденец


Александър Везенков: В Гърция не се чувствам чужденец
Снимки: Фейсбук
09-10-2018 11:24 | BGbasket.com

Въпреки, че е само на 23 години Александър Везенков вече има изиграни три сезона в Евролигата. В края на седмицата ще се впусне в приключение №4, но този път с екипа на гръцкия гранд Олимпиакос. Българската баскетболна звезда говори пред официалния сайт на Евролигата. Той споделя как се чувства в Атина, разказва за треньора Дейвид Блат и разкрива очакванията си за турнира.

 

“За първи път в кариерата си съм в Атина, но познавам културата в Гърция от престоя си в Арис. Сигурен съм, че моята адаптация тук е по-лесна, отколкото за другите играчи. Щастлив съм, че се върнах в Гърция. След подготовката, мисля, че сме готови за новия сезон. Всеки знае, че е по-добре да играеш мачове, отколкото само да тренираш. Всеки е развълнуван заради старта на сезона в Евролигата.

 

“Обичам Атина. Слънчево е и е близо до морето, което ми харесва. Хората от клуба ми помагат да свикна по-бързо. Всичко върви перфектно. Преди седмица имахме ден, посветен на медиите, което означава, че сезонът наближава. Традиция е да говорим за отборите си. Направихме си конкурс по стрелба с Вангелис Манцарис, който в крайна сметка той спечели.", разказва Везенков.

 

 

“Предполагам, че феновете очакват един различен Олимпиакос, с нов треньор като Дейвид Блат и нови играчи. Той наистина ни учи на нови неща. Всяка негова дума има смисъл. Всяко негово действие по време на тренировка идва, за да ни помогне да се развием. Всички нови играчи, които дойдоха са известни на почитателите на играта. Тренираме здраво и изиграхме немалко контроли в тези шест седмици преди старта на сезона. Всички момчета в отбора са страхотни и химията помежду ни се получава. Имаме предимство – ядро от гръцки играчи, които са заедно отдавна и ни помагат да свикнем с философията на клуба. В Гърция не се чувствам като чужденец. Много е хубаво да говорим на гръцки в съблекалнята отново."

 

“Всички отбори направиха добри селекции. Фаворити си остават Фенербахче, ЦСКА Москва, Реал Мадрид, не изключвам и Макаби, Барселона и Анадолу Ефес. Панатинайкос също има силен отбор. Ще бъде наистина интересно и оспорвано. Трябва да бъдем последователни и да играем по начина, който иска от нас треньорът. Няма да ни е лесно, защото графикът ни е натоварен. Ако следваме неговите наставления, ще се справим."

 

 

“Първият ни мач е срещу Химки. В Евролигата се играе по системата “всеки срещу всеки”, на разменено гостуване, така че дали този мач е сега или в 10 кръг, няма никакво значение. Химки е много добър отбор. Миналата година достигнаха до плейофите с треньора Йоргос Барцокас. Ще бъде много, много труден двубой, но все още имаме време да се подготвим напълно. Сигурен съм, че ще покажем най-доброто от себе си в този мач, както и през целия сезон."

 

“Това време на годината е страхотно, защото всички играчи са работили усилено през лятото, за да се върнат по-силни за битките в Евролигата. Сега е времето да се печелят срещи и да покажем, че можем да бъдем полезни на отборите си. Чакаме този момент от доста дълго време”, завършва Александър Везенков.

 

Олимпиакос гостува на Химки, където се състезава друг български национал - Дий Бост. Срещата е на 12 октомври (петък) от 20:00 часа.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Олимпиакос
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи