Стефан Михайлов: Системата е такава, че не можем да ползваме силни състезателки (видео)


17-11-2018 20:10 | BGbasket.com

Старши треньорът на националния отбор на България за жени Стефан Михайлов коментира загубата на отбора като домакин на Украйна в мач от квалификациите за европейско първенство в зала „Универсиада“:

 

„Разликата в класите между двата отбора е доста голяма. Отбор, който е изграден от баскетболистки около 20 години срещу отбор, който е изграден от водещи в Евролига и турнирите на ФИБА Европа. Започнахме с настроение, играхме добре през първото полувреме. Когато ни понатиснаха в защита, видяхте какво се случи през третата част. Въпреки това се борихме до края и спечелихме последната част.

 

Потенциалът ни не е много висок в сравнение с другите отбори. Ние сме в група с Испания и Украйна. Това са нашите възможности и това са момичетата, които в следващите години ще бъдат част от националния отбор. Силната игра на Борислава Христова в САЩ е положителна, но системата е такава, че не можем да я ползваме, а силните отбори могат да ползват състезателките си. Отбори като Украйна имат решение за всяка ситуация, а докато ние решим една-две ситуации, на третата сме безпомощни.

 

И ние, и Холандия сме побеждавани категорично от другите отбори в групата. Отиваме в Амстердам, за да се борим за победа. Видимо другите два отбора в групата са от различна класа.“

 

Цялото изказване на Михайлов вижте във видеото.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Стефан Михайлов, България (жени), Украйна (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи