Нашият MVP: Кой е Александър Янев


Нашият MVP: Кой е Александър Янев
Снимки: instagram.com/aleksandar.yanev
14-12-2018 18:42

В рубриката на BGbasket.com "Нашият MVP" този път главен герой е баскетболистът на Берое Александър Янев. Крилото беше над всички в деветия кръг в НБЛ, като се разписа с 26 точки, 7 борби, 1 асистенция и 1 открадната топка, и приключи срещата с коефициент 31 при победата на Берое над Балкан.

 

Александър Янев е от тези, които не обичат да се изтъкват. Предпoчита с труда, който полага да затваря устите на всички. Баскетболистът на Берое обича да прекарва дори свободното си време в залата, за да се усъвършенства. Въпреки постиженията си и главната роля, която изпълнява в Берое, той определя себе си като "просто един обикновен човек".

 

Най-важните неща в живота му са семейството, приятелите и баскетболът. Обича да пътува, да тренира и мечтае да стане треньор на деца, след като приключи кариерата си като състезател.

 

 

203-сантиметровият състезател е роден на 20 януари 1990 г. във Варна. Именно от там тръгва и баскетболната му кариера, като първият екип, който облича е този на Черно море. Следват Кавала, Манреса, Лукойл Академик, Гюсинг Найтс, Левски, Сан Мартин Кориентес, Булон сюр Мер, Кожув Гевгелия, КК Задар, докато се стигне до Берое.

 

Именно спортът с оранжевата топка задържа 28-годишният национал в България, иначе той многократно е признавал, че щеше отдавна да е зад граница, където да учи и работи.

 

Извън залата, Янев е чревоугодник и признава, че харчи най-много за храна.

 

Баскетболистът на Берое си пада по брюнетки и е луд по дългогодишната си приятелка Никол, с която мечтае за семейство.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Янев, Берое, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи