Малки момичета с големи сърца


Малки момичета с големи сърца
(Снимка: BGbasket.com, Тони Тончев)
05-05-2019 09:11 | Мария Мицова

Че школата на Герена вади таланти не е новина. В Левски обаче от години правят най-просто казано - хора, там градят характери и възпитават баскетболисти, млади мъже и жени.

 

Това, което преживяха десетки млади момичета (а и момчета) във вчерашния ден, не се случва често. Почти никога след преживяна подобна трагедия на деца не им се налага да излязат на паркета, изключително рядко - в решителен мач.

 

И до момента не мога да си представя какво се е случило в младите им умове и в детските им сърца. На мен отстрани, като наблюдател, ми бе трудно да запазя концентрация. А те се отърсиха за минути от болката, преглътнаха сълзите и направиха това, което Краси Гогова очакваше от тях. И със сигурност е знаела, че могат да го направят, тези нейни малки момичета с големи сърца. И сега се гордее с тях някъде там, отгоре, както и тези, които продължават да са зад вас край страничната линия.

 

Това е. Баскетболът лекува тези, които го обичат. Баскетболът кара всички ни да забравяме несгодите, дори и само за 40 минути. Предстоят още по 40 за тези смели момичета. Каквото и да се случи от оттук-нататък обаче, вече няма значение. Вие, малки момичета с големи сърца, показахте от какво сте направени, и можете също да се гордеете със себе си, както ние с вас.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски U19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи