Момчетата U16 изпуснаха Полша за минута, Холандия чака на четвъртфинал


13-08-2019 16:29 | BGbasket.com

Националният отбор за момчета U16 претърпя първо поражение за цялото лято, като отстъпи минимално на смятания за един от топ отборите на Европейското първенство Полша със 74:80.

 

Мачът бе пряка битка за първото място в група А, като до този момент и двата състава бяха непобедени. Сега съперник на България на четвъртфинал ще бъде тимът на Холандия, лидер от група А. Четвъртфиналът е на 15 август от 19.15 часа.

 

Нашите момчета показаха, че могат да се борят като равен с равен с всеки противник, въпреки физическото превъзходство на поляците.

 

Двубоят бе абсолютно равностоен до последната минута и половина, но серия от 7-0 за Полша в нея реши всичко буквално всичко.

 

Цели 26 промени на водачеството белязаха срещата, макар поляците да водеха в малко по-големи периоди. Ръстовото им преимущество се видя в подкошието, но България имаше добри проценти на реализация. Твърде много грешки - 20 - обаче попречиха на момчетата ни да стигнат до успех.

 

С двуцифрен актив завършиха четирима - Любомир Керемедчиев с 15, Михаил Комбаков с 14, Иван Борисов с 13 и Константин Костадинов с 12. Ритъмът на Костадинов обаче бе нарушен рано с лични нарушения - три до почивката.

 

България за втори път изигра два мача в групата си в рамките на 19 часа.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ U16 - ПОЛША U16

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2019 ЗА МОМЧЕТА U16, ДИВИЗИЯ В

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ЕВРОБАСКЕТ 2019 ЗА МОМЧЕТА U16, ДИВИЗИЯ В

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2019 ЗА МОМЧЕТА U16, ДИВИЗИЯ В

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2019 ЗА МОМЧЕТА U16, ДИВИЗИЯ В

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи