Австралия излезе победител от епична битка с Франция


09-09-2019 17:00 | BGbasket.com

Австралия спечели грандиозен спектакъл срещу Франция - 100:98 - за първото място в група L и по този начин избяга от почти сигурна среща със САЩ на четвъртфинал.

 

Двубоят бе наистина впечатляващ, като нито един от двата отбора не взе двуцифрена преднина, резултатът бе равен 17 пъти, а водачеството се смени 15 пъти. Страхотен баскетбол от първата до последната минута, без колебания и с много фантастични и индивидуални, и отборни отигравания - имаше от всичко по много.


На почивката паритетът бе пълен - 46:46, а нищо не се промени и в първите минути след подновяването на играта.


Включването на Андрю Албиси да пази Пати Милс и атакуващите качества на Нандо дьо Коло за първи път донесоха по-сериозна преднина на Франция в края на третата четвърт - 9 точки. И това обаче не продължи дълго, като след страхотна серия на Австралия стана пълен обрат в началото на четвъртата част.


Оттам последва страхотна размяна на кошове, като и двата отбора заслужаваха аплодисменти за представянето си. Три минути преди сирената пак имаше равенство на таблото, същото бе и с две до края, и с една до края... Груба грешка в защитата на Франция даде коридор за Ингълс за 96:94 в следващия момент, но Нандо дьо Коло възстанови равенството.

 

Поредният решаващ съдийски момент дойде с оставащи 30 секунди, когато Руди Гобер получи петото си лично нарушение и прати Матю Делаведова на наказателната линия.

 

Вездесъщ Дьо Коло пак изравни, а 5.7 секунди преди сирената Делаведова отново шутира от фаул линията, но реализира само един за 99:98 в полза на австралийците.

 

Топката остана за Франция, вече с 4.4 секунди, но Франция не успя да вкара добре топката отстрани, Пати Милс открадна паса към дьо Коло и така приключи всичко.


Пати Милс приключи с 30 точки, Ингълс добави 23, а Арън Бейнс - 21, включително важна тройка в последните минути.


31 за Франция отбеляза Еван Фурние, 26 - Дьо Коло, а 13 - Никола Батум.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ФРАНЦИЯ - АВСТРАЛИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, Франция, Австралия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи