Балкан ще защитава трофея си на турнира в Ботевград след нервен мач


Балкан ще защитава трофея си на турнира в Ботевград след нервен мач
(сн: BGbasket.com)
09-09-2019 22:12 | Мария Маринова

Балкан за пореден път се класира за финала на турнира в памет на легендата на клуба Георги Христов, който се провежда в „Арена Ботевград“. В днешния си двубой баскетболистите на Йовица Арсич се наложиха над македонския АВ Охрид с 95:81, като контролираха събитията на терена почти през цялото време.

 

Въпреки че мачът бе с приятелски характер, напрежението взе връх през третата част, когато Николай Вангелов и двама състезатели на гостите бяха изгонени. Заради лек проблем Станислав Цонков пропусна мача срещу един от бившите си отбори, но не е изключено още утре да се завърне в игра.

 

На финала Балкан ще се изправи срещу Рилски спортист, който по-рано днес победи Берое. Загубилите тимове ще играят за третото място в надпреварата.

 

„Зелените“ дръпнаха със 7:0 в началото на срещата, но постепенно съперникът им изравни играта. Гостите за кратко дори поведоха, но след десет минути игра Балкан бе напред с най-голямата разлика в своя полза – 35:23. Йовица Арсич завъртя повечето играчи от състава си още през първата част, като седем от тях се разписаха.

 

Балкан поддържаше двуцифрен аванс през по-голямата част от втория период. На няколко пъти преднината на българския шампион достигаше 15 точки, а на почивката той водеше с 55:42 най-вече заради по-добрия си мерник при стрелбата от близка и средна дистанция.

 

В началото на второто полувреме Балкан продължи да има комфортен аванс. При 62:45 обаче се стигна и до неприятен момент. След няколко напрегнати ситуации и размяна на реплики, между част от играчите напрежението взе връх и за малко не се стигна до по-сериозен физически сблъсък. За щастие, страстите бяха потушени бързо, но Николай Вангелов и двама баскетболисти на Охрид бяха пратени преждевременно в съблекалните.

 

До края на частта домакините продължиха да увеличават разликата в своя полза и преди заключителната четвърт водеха с 83:61. В оставащото време Йовица Арсич даде шанс за изява на някои от баскетболистите, които не получават толкова игрово време. „Зелените“ поддържаха двуцифрения си аванс и спечелиха, а за пет лични нарушения срещата не довърши и Ивко Ивков.

 

Много силен мач за победителите изигра Крис Минков, който бе най-резултатен с 26 точки. Мирослав Пашайлич и Михайло Секулович вкараха по 12, с 11 е Димитър Димитров, а 10 има Марко Радонич.

 


 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИР ГЕОРГИ ХРИСТОВ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: турнир Георги Христов, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи