Иван Лилов: Тепърва ще ставаме по-добри


Иван Лилов: Тепърва ще ставаме по-добри
(сн. facebook.com/Beroebasketball)
10-09-2019 10:11 | Мария Маринова

Баскетболистът на Берое Иван Лилов е уверен, че отборът му тепърва ще става по-добър и ще навлиза във форма, въпреки поражението от Рилски спортист на турнира в памет на легендата на Балкан Георги Христов. Пред BGbasket.com той обясни и причините за загубата от самоковския тим.

 

„Те определено играха с по-голямо желание. И в нападение, и в защита се бориха повече от нас. Със сигурност желанието не ни достигна. Другото е, че в нашето нападение има много брак. Движехме се хаотично, но го отдавам на факта, че това ни е едва втори мач. Много сме уморени, имахме тежка предсезонна подготовка. Тепърва ще ставаме по-добри“, заяви Лилов.

 

На 1 октомври Берое посреща ЗЗ Лайден в първи мач от квалификациите във ФИБА Къп. „Със сигурност ще сме готови. Това е част от подготовката, която треньорите са определили. Тогава трябва да сме във форма на 100%“, смята баскетболистът.


Той сподели и впечатленията си от атмосферата в новия му тим и разкри какви цели си поставя: „Колективът е супер. Има три момчета от колежа, двама са играли в Европа. Засега нямаме проблем в отбора. Надявам се да играем два финала, както и да влезем в групите на ФИБА Къп.“

 

Иван Лилов разкри и какво мисли за конкуренцията в Националната баскетболна лига. Балкан определено е добър състав. Рилски спортист също игра силно срещу нас. Имат много добри чужденци и добре селектиран отбор. Не знам много за състава на Пловдив, докато Левски ще искат да си върнат за миналата година. Пет отбора ще бъдат с много добри селекции“, завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Иван Лилов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи