Аржентина приключи златните мечти на Сърбия


10-09-2019 16:00 | BGbasket.com

Аржентина ще играе за трети път на полуфинал на световно първенство през новия век, след като отстрани Сърбия на четвъртфинал след 97:87.


Аржентинците бяха в четворката през 2006-а, а през 2002-а играха финал и взеха среброто. Единственото по-добро представяне на тима е шампионската титла от далечната 1950-а година.


Мечтите на Сърбия за медал, а дори и за златото, свършиха дотук, а сега тимът остава да се бори за 5-8 място.


Аржентина чака победителя от САЩ - Франция на полуфинал.


Сполетяният от огромно нещастие Василие Мицич не бе титуляр, но се появи рано на терена и даде всичко от себе си. Останалата ротация на Саша Джорджевич обаче изненада доста специалисти, като сърбите не изглеждаха добре от първата до последната минута.


Аржентина изигра почти перфектен мач, също от началото до края.


Първите минути бяха за Аржентина, която не пропускаше, но Сърбия бързо възстанови баланса и в седмата минута изравни резултата. След интересна първа част Аржентина водеше само с 2 - 25:23. Отново следващата четвърт обаче стартира по-добре за южноамериканците, убийствени в нападение, и те пак взеха аванс от 8 точки.


Нарушенията също се трупаха бързо, като Бобан Марянович направи три за по-малко от три минути. От другата страна обаче фауловете бяха повече и до средата на втория период вече куп играчи на Аржентина имаха по 2. Там всичко движеше стрелбата от тройката - абсолютно феноменална - 9/16 само през първото полувреме.


Сърбия естествено не спираше натиска, а мачът наистина бе прекрасен в атакуващ план и до почивката вече си бяха вкарали над 100 точки - 54:49.


Нещата не се промениха особено през второто полувреме, като Аржентина водеше с около 5 точки, а сърбите така и не използваха многото открили се възможности. Твърде много пропуски в атака и грешки в отбрана пречеха на европейския състав.

 

Все пак Сърбия се държеше в мача, а след като най-после реализира няколко атаки, Марко Гудурич с тройка даде първия и единствен аванс за тима си през второто полувреме. Двете точки преднина в началото на последния период обаче за секунди бяха заличени, а Аржентина изглеждаше под пълен контрол на ситуацията.

 

Две минути и половина преди сирената "гаучосите" за първи път се откъснаха с двуцифрена преднина от 11 точки, а за момент Сърбия изпадна в отчаяние. След пет последователни точки надеждата за кратко живна у сърбите, преди фантастичните Кампацо и Дек да решат всичко с 10 напред и оставащи 48 секунди.


Кампацо завърши с 18 точки и 12 асистенции, 20 точки наниза Луис Скола.


Богдан Богданович реализира 21 за Сърбия, 18 вкара Неманя Биелица, а 16 - Никола Йокич.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АРЖЕНТИНА - СЪРБИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, Аржентина, Сърбия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи