Йовица Арсич: Със сигурност ще е много трудно да защитим титлата си


Йовица Арсич: Със сигурност ще е много трудно да защитим титлата си
(сн. Николай Христов, balkan-basket.com)
11-09-2019 10:01 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич смята, че на отбора му няма да е никак лесно да защити титлата си в Националната баскетболна лига през този сезон. Той обаче е оптимист, че тимът му тепърва ще заиграва по-добре. Наставникът сподели и впечатленията си от турнира в Ботевград, който „зелените“ спечелиха за трета поредна година.

 

„Мисля, че имаше добър баскетбол. Интересна среща стана, феновете могат да се радват. Ние имахме много проблеми, защото борбата в защита не ни беше на добро ниво. Направихме много грешки и не успяхме да се откъснем в началото на третата част. Имаше и напрежение, понеже искахме да се представим по-добре пред нашите фенове. Не мога да се оплача от желанието, което състезателите показват. Вярвам,че ще вървим все по-добре и по-добре с течение на времето“, заяви Арсич.

 

След по-малко от седмица Балкан гостува на Сьодертеле Кингс в първи мач от квалификациите в Шампионска лига. Никога не сме готови толкова, колкото на нас ни се иска. Винаги има нещо да се прави. Със сигурност сме по-добри, отколкото преди десет дни, когато започнахме да играем мачове. Ще разберем колко сме готови, когато дойдат официалните срещи. Те се срещат със същите проблеми, не са сработени изцяло. Ще дадем всичко от себе си да минем напред.“

 

„Досега сме гледали един мач, имаме и индивидуален скаутинг, но за това, което правят като отбор, още нямаме достатъчно информация. Надявам се да намерим в следващите два-три дни“, добави наставникът.

 

Относно седмицата преди мача Арсич заяви: „Ще изиграем още един мач с Плевен и ще опитаме отборът физически да е на най-високо възможно ниво. Със сигурност има още неща да се изчистят, но вървим крачка по крачка.“

 

Той сподели впечатленията си и от конкуренцията в българското първенство. „Със сигурност ще е много трудно да защитим титлата си. Почти целият отбор се смени. Левски е най-силният тим със сигурност, имат много национали. С правилото да има поне двама българи на терена те имат предимство, но сме готови да работим с млади момчета, които могат много повече, отколкото в момента показват и съм оптимист“, завърши Арсич.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Йовица Арсич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи