Академик Бултекс 99 се прицели към Топ 3 на всички турнири


Академик Бултекс 99 се прицели към Топ 3 на всички турнири
(сн. НБЛ)
11-09-2019 15:26 | BGbasket.com

Академик Бултекс 99 си постави по-високи цели през новия сезон. Старши треньорът на тима Асен Николов разкри, че основната цел пред отбора е да изиграе поне един финал.

 

„Нямаме поставени цели от клуба и ръководството, но лично моето желание е задължително да играем поне един финал, а в останалите турнири да сме в първите три отбора. Към подготовката с мъжкия отбор са включени две момчета от 16-годишните, ще бъдат включени още двама, които ще се готвят с нас през сезона. В следващите две години ще се опитаме да наложим играчи от школата в мъжкия отбор“, сподели Николов, цитиран от sportenplovdiv.com.

 

„Привлякохме играчите според нашата философия. Старал съм се да имаме добра защита и отборът да играе бързо. Вярвам, че сглобихме добър отбор. Важно е да изградим една химия между самите играчи, треньори и ръководство. Това зависи най-вече от нас треньорите, както и от капитана на отбора. Това да ни даде възможност, когато са плейофите. Ние да бъдем заедно и да постигнем резултатите, които ни се иска за нас. Договорите на новите играчи са за една година“, добави наставникът.

 

Той сподели мнението си и за конкуренцията в българското първенство. „Топ 4 отборите мисля, че са с по петима чужденци. Черноморец също е с пет чуждестранни играчи. Само чуваме мнения от турнира в Ботевград, но нямам наблюдения на играта на другите отбори. Първенството ще бъде по-интересно спрямо предните два сезона. Дори отборите, които бяха с по-задно класиране, направиха добри селекции и ще има доста изненади при гостуванията на тези отбори.“

 

Спортният директор на Академик Бултекс 99 Тина Димитрова също сподели очакванията си за новия сезон. „Тази година ще покажем истинското лице на клуба. Ще подсигурим всичко необходимо на състезателите и треньорите, за зрителите ще има нови атракции в залата. Очакваме подкрепата на публиката. Надявам се на добър сезон. Треньорът Асен Николов има пълното доверие на ръководството. Започваме да домакинстваме в зала „Сила“. Заявили сме и „Колодрума“, но там ще има развитие след кметските избори, защото в момента няма как да преговаряме за залата преди изборите.“

 

„От вчера е факт, че сме част от новия сезон в Балканската лига. Отборите ще бъдат осем, до седмици ще се знаят кои са. Няма да има Финална четворка, само финал. До началото на октомври ще бъде ясно всичко. За нас е важно да участваме в Балканската лига, за да можем да имаме повече мачове. В преговори сме с две компании, но на този етап спонсорите са ни от миналия сезон. Отворени сме, направили сме рекламна кампания и се надявам повече хора да се отзоват да ни помогнат, защото освен мъжкия отбор, имаме и много добра школа. Тази стъпка, която правим за школата - да има четири момчетата с първия отбор, е за в бъдеще те да бъдат интегрирани“, добави тя.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99, Асен Николов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи