Руди Гобер: Знаех, че това е шансът ни да победим САЩ


Руди Гобер: Знаех, че това е шансът ни да победим САЩ
(сн. FIBA.basketball)
11-09-2019 16:41 | BGbasket.com

Франция отстрани САЩ от битката за титлата на световното, а какво заявиха основните действащи лица от лагера на европейския тим:

 

Венсан Коле: "Щастливи сме, защото въпреки всичко, което хората говорят за този отбор на САЩ, те все пак са САЩ. В края може би опитът ни оказа влияние. Тогава, когато трябваше, бяхме концентрирани. Следващият мач ще е още по-тежко."

 

"Ние сме щастливи, но си говорим вече за следващия мач. Преди пет години бяхме в подобна ситуация, бяхме щастливи, че сме на полуфинал, и ни отне 15 минути да влезем в мача. Знаем колко добър отбор е Аржентина, а има много повече опит, те са много опасни, но ние ще сме готови."


Какво е казал на таймаута при -7 точки? "Казах им да няма паника. Да си върнат контрола върху топката. След като се концентрирахме, не им дадохме повече нито една борба в атака."

 

Руди Гобер: "Огромен успех, те са много талантливи. Знаехме, че ще е трудно, и беше, те нищо не ни дадоха даром. Придържахме се към плана си. Очаквах американците да се опитат да ме извадят от подкошието, бяхме готови. Не искахме да им оставяме никакви отворени възможности. Всичко бе отборно, това го прати още по-голямо постижение за нас."


Ще се възползва ли от възможността да се подиграва на Донован Мичъл в клубния им Юта? "Аз не съм такъв, да понякога говоря на терена, но той вече е загубил, така че ще страда достатъчно. Имаме обща цел в Юта."

 

"Мечтая за тази победа от години. Но знаех, че ще има отрязък от време, в който ще сме достатъчно силни да го сторим. Преди днешния мач, знаех, че е това моментът. Можеше да не ни се отвори отново подобна възможност. Това е една от големите победи в моята кариера и в историята на Франция."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи