Утешителна награда: Сърбия отстреля САЩ в сблъсъка на разочарованите


12-09-2019 16:02 | BGbasket.com

Сърбия взе голямата битка срещу САЩ с 94:89 и ще играе за 5-о място на световното, докато американците ще се задоволят със седмо или осмо.

 

Срещата между двете страни бе дългоочаквана, макар и на друг етап. Всички баскетболни фенове и специалисти смятаха, че американци и сърби ще се борят един срещу друг за медалите, ако не и за титлата.


Вместо това обаче, двубоят за 5-8 място ги събра, след огромното разочарование да отпаднат на четвъртфинал.


Поредният си отличен мач изигра Богдан Богданович, с 28 точки (7 тройки), 6 асистенции и 4 борби. Сърбите стреляха над 50% от всички зони, а направиха и 26 асистенции.


Сърбия бе невероятна от първата минута, като почна да трупа преднина със силна защита и страхотна стрелба, най-вече от разстояние.


Американците играеха без желание, и без идея нито как да спрат съперника, нито как те да отбележат нещо. За да покаже това Брук Лопез стреля две поредни безидейни тройки преди края на първата част.


Осмата тройка на Сърбия за началния период пък доведе и до 25 аванса при 32:7!!!!! Само за тези 10 минути сърбите бяха 8/9 от далеч. Тези 7 точки са и най-малкото, вкарвани някога от американците в една четвърт на световно в цялата история.


Отговорът на САЩ разбира се бе очакван и през втората четвърт американците включиха на друга скорост. Те стопиха наполовина изоставането си с атрактивни бързи атаки, а процентът сърбите от тройката падна, след нито една реализирана в тази част. САЩ спечели убедително втората, за да се оттегли на почивка само с 4 назад - 40:44.


Американците нямаха отговор за Богдан Богданович, но Кемба Уокър и Донован Мичъл се разиграха и свалиха разликата само до 2 точки в средата на третата част.


Огромното предимство на Сърбия обаче си остана именно стрелбата от тройката, а с няколко минути до края, европейският тим водеше с десетина точки. Уокър положи още малко усилия, но крайният изход остана непроменен.


Владимир Лучич добави 15 за Сърбия, Василие Мицич още 10.


Харисън Барнс вкара 22 за САЩ, Кемба Уокър - 18, а Крис Мидълтън добави 16.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЪРБИЯ - САЩ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи