Носителките на Купа Ронкети от Левски Спартак се събират на 10 октомври


Носителките на Купа Ронкети от Левски Спартак се събират на 10 октомври
08-10-2019 14:10 | BGbasket.com

Легендите на Левски Спартак, спечелили Купа Ронкети през 1979-а година, ще се съберат в Музея на спорта в Националния стадион „Васил Левски“ на 10 октомври, за да представят официално трофея на представители на медиите и приятели. Срещата ще се проведе в разгара на събитията по честването на 100 години баскетбол в България, с които БФБаскетбол отбелязва вековния юбилей на играта у нас.

 

Преди 40 години, на 28 март 1979 г., Левски Спартак печели за втори път и оставя за винаги във витрината си баскетболната купа „Лиляна Ронкети“. Финалът е изцяло български – в Ямбол за трофея пред очите на Алдо Витале „сините“ спорят с Марица Пловдив. Левски Спартак печели драматично със 70:69.

 

Със спомен за този мач, а и за финала от предишната година за същия турнир – в Хасково срещу Слован Братислава, спечелен с 50:49, ще се съберат златните момичета на треньора Станислав Бояджиев.

 

Поканени са министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на федерацията по баскетбол Георги Глушков, председателят на СК Левски Бранимира Цветанова, представител на олимпийския комитет и др. Очакват се и състезателките Петкана Макавеева, Надка Голчева, Юлия Боянова, треньорът Станислав Бояджиев. Специално за събитието от чужбина ще пристигнат Костадинка Радкова, Мадлен Станева и Радмила Василева, които също записаха със златни букви имената си на Стената на славата на Левски.

 

__________________

 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: 100 години баскетбол,
Коментари
Други новини