Националните селекционери ще се обсъждат през ноември, какви оценки им поставиха


Националните селекционери ще се обсъждат през ноември, какви оценки им поставиха
(сн. FIBA.basketball)
10-10-2019 12:23 | Мария Мицова

На събрание на Управителния съвет на БФБ през ноември ще бъдат обсъждани, а може би и утвърдени националните селекционери при подрастващите.

 

На събранието на централата в сряда бяха разгледани докладите за изминалото лято и поставени оценки.


Председателят на Треньорската комисия Иван Чолаков разказа какви са били тези оценки: "На база на класиране на миналата година, представянето бе добро. Естествено най-добро бе класирането на жени U20, всички останали също са с по няколко места напред, с изключение на момчета U18. Това ме изненада малко, предвид уникалната селекция, нямаме такова поколение с толкова високи деца, и там е най-слабата оценка - незадоволителна.


Таня Гатева има отлична оценка, няма как с повече да се оцени. Ние дадохме добра оценка на Васил Христов (U20) и Лъчезар Коцев (U16), която по предложение на Управителния съвет на БФБ бе поправена на много добра. С добра оценка останаха Силвия Пеева и Даниел Клечков, а наставникът на България U18 Ивайло Желев получи незадоволителна оценка."


"Имаме предложения за работата на националните отбори, да има събеседвания, да се помага с опит, от моя страна, Росен Барчовски, Славко Димитров и други. Идеите за треньори ще ги обявим, но който смята, че има качества и възможности, ще си подаде кандидатури, но ще го обявим поне месец по-рано, за да се подготвят. Национален треньор изисква познаване на една друга материя, може да си най-успешният клубен треньор и да не успееш да се справиш с 40-50 дни подготовка."


Идеята на Иван Чолаков да има по един ментор, по-опитен треньор с всеки национален отбор на европейските първенства догодина, е била също приета радушно.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи