Легендите на Левски Спартак показаха Купа Ронкети на емоционална среща


Легендите на Левски Спартак показаха Купа Ронкети на емоционална среща
(сн: Тони Тончев, BGbasket.com)
10-10-2019 14:40 | Мария Маринова

Легенди на славния тим на Левски Спартак отбелязаха 40-ата годишнина от спечелването на Купа „Лиляна Ронкети“ – един от най-големите успехи в историята на женския ни клубен баскетбол.

 

На специална церемония днес в Музея на спорта в София  бе показан и ценният трофей, като бе обявено, че той ще остане там само до създаването на музей на баскетболния Левски.

 

Сред присъстващите на събитието бяха някои от златните момичета на „сините“ и техният треньор Станислав Бояджиев. Тържеството уважиха Силвия Германова, Петкана Макавеева, Надка Голчева, Нина Хаджиянкова, Мадлен Станева, Красимира Банова, Юлия Боянова, Ина Иванова и Красимира Барзова, като всички те получиха специални плакети. Капитанът на тима Надка Голчева пък връчи на музея и две снимки на шампионския отбор, които също ще бъдат поставени сред експонатите.

 

 

Легендите бяха поздравени лично от президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, генералният мениджър Елеонора Рангелова и заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов. На събитието бе също председателят на СК Левски Бранимира Цветанова, а поздравителен адрес изпрати Стефка Костадинова.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ СЪБИТИЕТО

 

Мадлен Станева и Силвия Германова получиха специалните юбилейни значки по повод 100 години баскетбол в България, тъй като не успяха да присъстват на награждаването преди време. Неотлъчно до Станева пък бе и нейният съпруг – една от най-големите звезди в историята на френския баскетбол Ерве Дюбюисон.

 

 

Срещата бе много емоционална, а легендите на Левски Спартак с носталгия си припомниха старите времена. С минута мълчание бяха почетени Красимира Богданова, Виолета Новкова, Екатерина Маринова, Красимира  Гогова и Румен Спасов.

 

В знак на приемственост, част от церемонията станаха и някои момчета и момичета, трениращи в школата на „сините“, които също се включиха в награждаването. Всички присъстващи си пожелаха скоро да има поводи да се честват успехи и на сегашните поколения.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: 100 години баскетбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи