Йовица Арсич: Една крачка по-близо сме до това, което искаме


Йовица Арсич: Една крачка по-близо сме до това, което искаме
(сн. balkan-basket.com)
12-10-2019 21:16 | Мария Мицова

Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич очаквано бе доволен от победата срещу Академик в Правец. Той обаче предупреди, че съперникът му не бива да бъде подценяван в нито един момент, въпреки че там играят основно по-млади момчета. Ето какво още каза сърбинът след срещата днес:

 

“Мачът се разви точно така, както очаквахме. Те не са деца, както се водят, защото са състезатели на 20 години. Има сериозни състезатели, национали, които и миналия мач показаха, че могат да играят добър баскетбол. Много са мобилни, атлетични, технически добри момчета са. Не е лесно да играе с тях. Имаше моменти, в които бяхме добри, дисциплинирани в защита, затруднихме ги и там направихме разликата. По принцип не са отбор, който може да бъде подценяван. Готови са да наказват всеки път, когато някой не си играе ролята, както трябва. Мисля, че сме една крачка по-близо до това, което искаме. Днес бяхме по-добри,отколкото преди седем дни.

 

Очаквахме малко да спадне темпото второто полувреме, защото те имат по-къса ротация от нас при външните състезатели. Колкото и да говоря на състезателите, те си мислят, че срещат деца и не ги взимат на сериозно. Когато виждаш, че резултата не върви така, както ти си го мислил, а трябва да върви, тогава се стягаш в защита. По-висока е концентрацията. Може би малко се поизмориха и показахме, че сме по-добри в този момент.

 

Надявам се следващия мач Марко Радонич да се включи, защото това е последният ни мач преди ФИБА Къп. Не е толкова сериозна контузията, но щом не е на терена, е сериозно. Трябва да покаже какво може и да влезе в ритъм, защото ще ни трябва и тепърва идват по-тежки мачове за нас.”

 

__________________

 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Балкан, Йовица Арсич
Коментари
Други новини