Иван Чолаков: Вървим в правилната посока


Иван Чолаков: Вървим в правилната посока
(сн. НБЛ)
14-10-2019 10:16 | nbl.basketball.bg | BGbasket.com

Старши треньорът на Ямбол Иван Чолаков смята, че в отбора му има израстване, въпреки поражението от Берое у дома.

 

„Предвид етапа на подготовката, на който се намираме, мисля, че изиграхме един приличен мач. Имаме върху какво още да работим по отношение на отборната игра както в нападение, така и в защита. Трябва да елиминираме и грешките, които допускаме при една агресивна защита, защото именно тя ни донесе неприятности. Допуснахме да ни вкарат много точки от грешки“, заяви Чолаков.

 

„В крайна сметка това, че и ние вкарахме 82 точки, за мен е добър показател, че вървим в правилната посока. Третият ни мач е с Левски Лукойл и там, ако покажем малко израстване, смятам, че отборът ни вече след третия мач би трябвало да е готов, да е пълноценен и с по-добри отборни действия в защита“, добави наставникът.

 

Ето какво сподели за срещата и баскетболистът на Ямбол Георги Сираков: „Искахме да покажем хъс и сърце, което не можахме да сторим в Пловдив. За нас беше важно пред нашата публика да играем мъжки. Получи се до някаква степен, но реагирахме на тяхната агресивност само, когато отбелязвахме в атака. Тогава се зареждахме положително. Но трябва да имаме същия заряд и в защита, да противодействаме с добра защита, открадната топка, с борба, а не само с кош и с тройки. За съжаление се получи само на 40%. Тяхната защита е прекалено агресивна и рядко се стига до кошове. Ако бяхме играли на малко по-високо ниво, смея да кажа, че мачът щеше да е доста по-оспорван.”

 

__________________

 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Иван Чолаков
Коментари
Други новини